Actueel

reageer als eerstvr 26 nov 2021

‘Vaccinatiehond’ Sara staat mensen met prikangst bij

DORDRECHT – Omdat GGD ZHZ het belangrijk vindt dat iedereen die dit wil zich ook kan laten vaccineren, wordt voortdurend gezocht naar manieren om dit te bereiken. Dit gebeurt vanaf komend weekend onder meer door de inzet van ‘vaccinatiehond’ Sara. Zij staat mensen met prikangst bij. Zondag is haar eerste ‘werkdag’ op de priklocatie in Dordrecht.

Sara is een 2 jaar oude Spinone Italiano, een schat van een hond met een zachtaardig karakter. Bij uitstek geschikt om mensen die bang zijn voor een prik gerust te stellen. Voor inwoners die prikangstig zijn is een speciaal prikuurtje ingericht met deze hulphond. Zij kunnen zich aanmelden via [email protected] onder vermelding van hun telefoonnummer, waarna er contact opgenomen wordt. De baas van Sara, Toon Toolenaar, is zelf arts en zal bij haar aanwezig zijn op de locatie. “Sara is voor mij een lichtpunt in deze tijd”, zegt hij. “Ze zorgt voor blijheid in ons gezin en ik wil dit graag delen met anderen.”

Sara gaat helpen om mensen met prikangst gerust te stellen. Haar eerste werkdag is op zondag 28 november van 14.30-17.30 uur bij de vaste priklocatie in Dordrecht. Een week later is ze in Gorinchem actief en ze zal dit om-en-om iedere zondag gaan doen. Op 5 december, op Tweede Kerstdag en 2 januari is Sara met vakantie.

 

Geef een antwoord