PAPENDRECHT – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Kamer van Koophandel in Theater de Willem in Papendrecht is dinsdag Valk Welding uit Alblasserdam uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Drechtstreek 2012. Ondernemers Remco Valk en Adriaan Broere ontvingen de prestigieuze prijs uit handen van kringvoorzitter Drechtstreek Theo Schut. De ondernemersprijs wordt jaarlijks georganiseerd om succesvol ondernemerschap in de regio in de schijnwerpers te zetten en te bekronen.

De competitie stond dit jaar in het teken van ‘grensverleggend en succesvol ondernemerschap’. Verkozen uit ruim vijftig kandidaten streden de drie genomineerden, EGM Architecten en Van Aalst Group uit Dordrecht en Valk Welding uit Alblasserdam, de afgelopen maanden om de felbegeerde titel Beste ondernemer uit de Drechtstreek 2012. Naast het oordeel van de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, had ook het publiek dit jaar een stem. Met ruim 42 procent van de in totaal bijna 1000 stemmen wisten de ondernemers uit Alblasserdam hiermee ook de publieksstem voor zich te winnen.

Vakjury lovend

De vakjury liet zich lovend uit over de bedrijfsvoering, de opgebouwde kennis en de hoge servicegraad van de winnaars. “Wij zijn onder de indruk van de groei en de resultaten die het bedrijf heeft gerealiseerd. Ook nu in economisch mindere tijden. Met een duidelijke visie innoveert het bedrijf in productontwikkelingen in de lasindustrie. Valk Welding is zo uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en opereert succesvol op de internationale markt. Met inachtneming van het thema grensverleggend en succesvol ondernemerschap benoemen wij Valk Welding mede hierom als terechte winnaar van de Ondernemersprijs Drechtstreek 2012”, aldus de jury.

Trotse winnaars

Ondernemers Remco Valk en Adriaan Broere namen de prijs met gepaste trots in ontvangst. “Deelname aan de ondernemersprijs was voor ons een unieke gelegenheid om onze activiteiten te presenteren aan collega-ondernemers uit de regio en uit diverse branches. Voor ons betekent winnen een bevestiging om onverminderd door te gaan met datgene waar we goed in zijn: onze klanten (in binnen- én buitenland) bedienen met topproducten en service, waarmee zij zich kunnen onderscheiden in hun eigen vakgebied. We willen de jury bedanken voor haar positieve oordeel en het publiek voor de uitgebrachte stemmen.”

En de winnaars waren…
2011    Van Roosendaal Technisch Uitzendbureau, Sliedrecht
2010    Auto Indumij BV, Dordrecht
2009    Nationale Bomenbank BV, Bleskensgraaf
2008    Lief! Lifestyle, Molenaarsgraaf
2007    Riwal Hoogwerken BV, Dordrecht

De Ondernemersprijs Drechtstreek een initiatief van Kamer van Koophandel Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Verstegen accountants en adviseurs.