DORDRECHT – Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks vierde onlangs feestelijk een hoogtepunt in de ontwikkeling van de nieuwe vestiging op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 met pannenbier. In aanwezig van het verantwoordelijke bouwpersoneel, de directie van Van Mossel Vans & Trucks en Erik Berkhof, CEO van Van Mossel, werd er geproost op deze mijlpaal. Naar verwachting is het pand in het tweede kwartaal van 2023 gereed.

De nieuwe dealervestiging van Van Mossel Vans & Trucks beslaat maar liefst 20.000 vierkante meter en bestaat uit een moderne showroom en twee gescheiden werkplaatsen voor vracht- en bestelwagens van Mercedes-Benz. De huidige vestiging in Dordrecht zal te zijner tijd verhuizen naar het nieuwe pand.

Elektrische aandrijflijnen

Behalve de verkoop van nieuwe bestel- en vrachtwagens van het Duitse merk speelt Van Mossel Vans & Trucks ook in op de groeiende vraag naar alternatieve, duurzame aandrijflijnen vanuit de sector. Zo legt men verschillende laadmogelijkheden voor elektrische bedrijfswagens aan, waaronder een laadsysteem dat tot 350 kW kan laden. Verder wordt de ruim opgezette werkplaats volledig ingericht op het onderhouden van voertuigen met zowel conventionele dieselmotoren als alternatieve, elektrische aandrijflijnen.

Vrachtautomonteurs

Met de komst van de nieuwe vestiging in Dordrecht wil Van Mossel Vans & Trucks ook meer mensen enthousiast maken voor een technische functie binnen het bedrijf. “De nieuwe vestiging wordt flink groter. We groeien van vijf naar maar liefst veertien roldeuren. Daarom hopen we ook ons bestaande team uit te breiden met enthousiaste vrachtwagenmonteurs”, aldus operationeel directeur Erik van der Helm. “Dankzij de ruimtelijke opzet en het splinternieuwe gereedschap is dit straks de modernste bedrijfswagenwerkplaats in de regio. Dat moet toch aanspreken.”

Groot-Rotterdam

Van Mossel Vans & Trucks telt behalve de vestiging in Dordrecht nog vier andere locaties in: Bergschenhoek, Gouda, Rotterdam Charlois en Spaanse Polder. Na de oplevering in Dordrecht wordt later in 2023 ook begonnen aan de bouw van een nieuwe vestiging in Bergschenhoek, waarbij duurzaamheid en toekomstbestendigheid eveneens hoog in het vaandel staan.

 

Op de foto, van links naar rechts: Erik van der Helm – Operationeel directeur, Arjan Winkelman – Directeur Vans, Robert Hogenbirk – Algemeen directeur en Robert-Jan Tros – Directeur Trucks.