Actueel

reageer als eerstdi 23 apr 2019

Vernieuwd afvalbrengstation in Papendrecht

PAPENDRECHT – Door twee afgedankte tuinstoelen in een afvalcontainer te smijten openden wethouder Arno Janssen en manager operatie van HVC Gertjan de Waard afgelopen week het nieuwe afvalbrengstation van Papendrecht. Het terrein aan de Willem Dreeslaan is niet alleen opnieuw ingericht, het is voortaan ook vaker open: van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. (Foto’s: Thymen Stolk)

De route op het terrein is aangepast en is erop gericht dat bezoekers hun afval snel en makkelijk kwijt kunnen. De elektriciteit op het afvalbrengstation wordt voor ongeveer de helft duurzaam opgewekt met zonnepanelen op de overkapping. Op het nieuwe afvalbrengstation kunnen ruim 25 verschillende soorten grof afval ingeleverd worden. Het afval wordt gerecycled. De verschillende materialen worden uit elkaar gehaald en dienen als grondstof voor nieuwe producten. Zo worden oude plastic tuinstoelen bijvoorbeeld gebruikt in nieuwe kunststof kozijnen. Autobanden worden gerecycled als ondergrond in speeltuinen en van restjes verf wordt nieuwe latex gemaakt.

Container voor kringloop
Ook spullen waarop je bent uitgekeken, maar die nog makkelijk een ronde meekunnen, kunnen naar het afvalbrengstation. Oude huisraad, kleding, boeken en spelletjes kunnen ingeleverd worden bij de container van Opnieuw & Co.

Geef een reactie