Actueel

reageer als eerstwo 13 sep 2017

VIDEO: Dubbeldammers voor Dubbeldammers

DORDRECHT – Eenzaam. Veel mensen zijn het, al wordt er niet altijd openlijk over gesproken. Toch kent iedereen de verhalen. Ook Brigitte van Eeuwijk hoort ze. Via via en soms uit eerste hand. Brigitte werkt als vrijwilligster bij het Rode Kruis en legt sociale huisbezoeken af. Daarnaast werkt ze als vrijwilligster bij Dubbelmonde. “Als je dan al die verhalen hoort, denk je ‘dat is toch ook wat’. En als je dan door de wijk fietst en je ziet mensen zo alleen voor het raam zitten, dan wil ik iets doen, iets kunnen betekenen.”

Eind vorig jaar zag Brigitte in de krant een stukje staan over Sterrenburgers voor Sterrenburgers, een ontmoetingsplek in de wijk waar bewoners elkaar op vaste tijden kunnen treffen. Ze besloot contact op te nemen met de initiatiefnemers en ging, op aanraden van MEE Drechtsteden, in gesprek met alle sociale (zorg)instellingen in Dubbeldam. Alle tijd en energie heeft geleid tot de oprichting van Dubbeldammers voor Dubbeldammers. Een gezellige ochtend voor wijkbewoners, van alle leeftijden, die een praatje willen maken, gezelschap zoeken, er even uit willen of anderen willen helpen. “Er ligt hier een map met allerlei activiteiten die er in Dubbeldam te doen zijn. Als mensen willen, zijn ze er de hele week zoet mee”, aldus Brigitte die hoopt dat de ontmoetingsplek óók leidt tot meer verbinding. “Dat we elkaar wat meer gaan helpen, dat er mensen zijn die iets voor een ander willen doen. Helpen met de belastingpapieren om maar een voorbeeld te noemen.”

Elke dinsdag
Maandag werd Dubbeldammers voor Dubbeldammer officieel geopend en dinsdag vond de eerste editie plaats. Brigitte is zeer tevreden over het verloop. “We vragen mensen ook om mee te denken over de invulling van de ochtend. Zo kunnen er steeds wisselende activiteiten zijn.” Dubbeldammers voor Dubbeldammers wordt elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur gehouden in het Rode Kruisgebouw aan de Dubbelsteijnlaan West 43. Voor koffie met iets lekkers wordt 1 euro gevraagd. Het geld wordt besteed aan spelletjes of activiteiten van de ontmoetingsochtend.

Geef een reactie