Actueel

reageer als eerstdo 19 sep 2019

Vier ton en vier Rolexen in verhuisdoos

ZWIJNDRECHT – De politie heeft naar aanleiding van een woningoverval in Zwijndrecht een verhuisdoos met bijna 4 ton aan contant geld en vier Rolexen gevonden. (Foto: OM)

De woningoverval vond plaats in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 september in een woning aan de Langeweg in Zwijndrecht. Eén van de bewoners werd opgesloten in de kelder en drie overvallers doorzochten het huis. Toen ze weg waren wist de bewoner zich te bevrijden en de politie te waarschuwen. Die startte een onderzoek. Bij het onderzoek in de woning stuitte de politie op de doos met geld en de zeer waardevolle horloges. Een deel van het geld bleek te bestaan uit 500 euro-biljetten. Die worden inmiddels algemeen erkend als belangrijk signaal voor ondermijnende criminaliteit als witwassen.

Zware criminaliteit

Inmiddels wordt het onderzoek naar de herkomst van het geld gedaan door de Landelijke Recherche. Onderzocht wordt onder andere of het geld afkomstig is van zware georganiseerde criminaliteit. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. In het onderzoek werken regionale en landelijke eenheid van de politie en OM samen. Het geld en de horloges zijn in beslag genomen. De vondst wordt nu bekendgemaakt, omdat er mogelijk mensen op zoek zijn naar het geld, aldus het OM.

 

Geef een reactie