Actueel

reageer als eerstdo 14 mei 2020

Vijf vragen

DORDRECHT – Ze gingen zo lekker, de Lady Lions. Het eerste seizoen dat het damesteam van ijshockeyclub Dordrecht Lions meedeed aan de competitie werd het meteen kampioen. Seizoen twee was het bijna weer prijs. Maar nu na de zomer het derde seizoen gaat beginnen is er een probleem: er is geen budget meer. Speelster Zoe Barbier zette een crowdfundingsactie op om te voorkomen dat er een eind zou komen aan de Lady Lions.

Jullie zijn aardig op weg?
“Ja, het gaat minder moeizaam dan ik had verwacht. Er is uiterlijk op 1 juli 3.325 euro nodig en de teller staat op 2.285. We doen er nog wat verkoop naast, dus hopelijk gaan we het halen.”

Waar is het geld voor nodig?

“De ijshuur voor het wedstrijd ijs is de grootste kostenpost. Verder het inschrijfgeld voor deelname aan de competitie en scheidsrechtersbijdragen. De club heeft ons twee seizoenen ondersteund om mee te kunnen doen, maar nu is het echt tijd om het zelf te gaan organiseren. Helaas staan net als veel andere sportverenigingen ook de Dordrecht Lions financieel onder druk. Er is te weinig budget beschikbaar om ons te laten deelnemen aan de Nederlandse vrouwencompetitie.”

Eigenlijk zouden jullie dus een sponsor moeten hebben.
“Ja, dit seizoen proberen we het met crowdfunding, maar een mooie sponsor binnenhengelen zou voor de langere termijn natuurlijk het fijnst zijn.”

Vertel eens wat meer over de Lady Lions.
“Wij zijn een team met meiden tussen de 13 en 40 jaar oud. Ook qua niveau en vaardigheden is er een grote variatie. Het zijn allemaal meiden die ook in reguliere teams spelen in Dordrecht, Utrecht en Zoetermeer. Sommigen spelen ook bij het nationale team. Die motiveren die jonge meiden natuurlijk enorm en zijn belangrijk als rolmodel. En de sfeer is natuurlijk anders dan in een mannenteam. In een rijtje elkaars haar in een vlecht doen is er bijvoorbeeld bij de mannen niet bij, haha. Dubbele contributie betalen is voor veel meiden niet haalbaar. De contributie is al vrij hoog en daar komen nog eens de reiskosten door het hele land bij. Vandaar de crowdfunding.”

Gaan jullie het streefbedrag halen?
“We zijn al een eind op weg, maar nu de meeste familieleden en vrienden hebben gedoneerd, blijft het toch spannend. We hopen dat ook die laatste 1.000 euro gaat lukken. Mensen kunnen ons steunen via www.gofundme.com/f/dordrecht-lady-lions-in-nood.”

Geef een reactie