Actueel

reageer als eerstzo 13 sep 2020

Virtuele start bouw twee (uitverkochte) deelprojecten Wilgenwende

DORDRECHT – De ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van AM en Amvest) en wethouder Maarten Burggraaf gaven vrijdag het (virtuele) startsein voor de bouw van het appartementencomplex Wilgenkroon met 36 appartementen en het nieuwste deelplan Molenzigt met 72 woningen, beide onderdeel van Wilgenwende.

De bouwactiviteiten van zowel Wilgenkroon als van Molenzigt zijn al eerder gestart. Vanwege de coronarichtlijnen van het RIVM is ervoor gekozen de start bouw op virtuele wijze via een livestream te vieren. Alle toekomstige bewoners en andere betrokkenen waren uitgenodigd om de virtuele handeling bij te wonen, te toosten en een ‘kijkje’ te nemen op de bouwplaats. Daarnaast was het mogelijk alvast digitaal kennis te maken met de nieuwe buren. Naast wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht waren Gilbert Kokenberg en Herbert Coopmans (directieleden Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV namens AM en Amvest), Marcel Hoogendorp (directeur ontwikkeling Bouwbedrijf Van Grunsven) (Wilgenkroon) en Stefan Wildhagen (directeur Slokker Bouwgroep vestiging Breda) (Molenzigt) aanwezig.

600 woningen

Wilgenwende wordt in meerdere fasen gebouwd aan de zuidelijke rand van Dordrecht. De landelijk gelegen buurt ligt op een steenworp afstand van de Biesbosch. Bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het duurzame karakter van de wijk. Op dit moment zijn er 450 woningen (deels) opgeleverd of in aanbouw. De deelplannen ‘Wilgenhof’ en ‘Louisa’s Weelde’ met respectievelijk 77 en 51 woningen zijn in voorbereiding en vormen het sluitstuk van de wijk. Na afronding zijn er circa 600 woningen, waarvan 68 vrije kavels in Wilgenwende gerealiseerd.

Wilgenkroon

Wilgenkroon is het eerste en enige appartementencomplex in de wijk. Het complex bestaat uit 36 appartementen variërend in grootte van 77 tot 124 vierkante meter. De appartementen, in prijs variërend van 249.500 tot 399.500 euro, zijn allemaal al verkocht. Op de begane grond van het complex komt een commerciële ruimte, geschikt voor maatschappelijke doeleinden, zoals bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp.

Molenzigt

Molenzigt is het één na laatste deelplan van Wilgenwende met 72 woningen en introduceert een nieuw woningtype in de wijk. Naast de Forest-woningen, worden er nu ook Campagne-woningen gerealiseerd. De architectuur en uitstraling van de Campagne-woning is geïnspireerd op de woningen die te vinden zijn op het Franse platteland. Alle woningen zijn verkocht. De prijzen van de rijwoningen varieerden tussen de 308.000 tot 398.000 euro. De bouw van het deelplan Molenzigt is in handen van Slokker Bouwgroep vestiging Breda.

De appartementen van Wilgenkroon en ook de eengezinswoningen van Molenzigt zijn ontworpen door Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht. Meer informatie over Wilgenwende is te vinden op www.wilgenwende.nl.

 

 

Geef een reactie