Actueel

reageer als eerstma 11 feb 2019

Vrachtwagens op de bon bij Blauwe Brug

ZWIJNDRECHT – Met het afronden van de werkzaamheden aan de Geerweg in Zwijndrecht is het inrijverbod voor vrachtverkeer op de Blauwe Brug in de Burgemeester van ‘t Hoffweg weer van kracht. Op aandringen van omwonenden is gevraagd om te handhaven op dit verbod. Handhaving heeft drie keer gecontroleerd en schreef inmiddels veertien bekeuringen zijn. De komende periode worden meer controles gehouden.

Er zijn twee routes voor vrachtwagens om de industriegebieden De Geer en Groote Lindt te bereiken. De eerste bevindt zich bij de afrit H. I. Ambacht (A16) en loopt via de Munnikensteeg, Geerweg en Lindtsedijk. De tweede route loopt via de H.A. Lorentzstraat, Burgemeester Doumaweg en Burgemeester Van ‘t Hoffweg. Het vrachtverkeer wordt vanuit de industriegebieden de Geer en Groote Lindt gestuurd via de Lindtsedijk, Geerweg en Munnikensteeg naar de A16.

Geluid en stank

In 2010 heeft de gemeente een vrachtwagenverbod bij de Blauwe Brug ingesteld. Deze maatregel is op verzoek van bewoners ingesteld om de geluid- en stankoverlast in de omliggende wijken te beperken. Alleen het vrachtverkeer van de Lindtsedijk richting de rotonde Kort Ambachtlaan is verboden. Dit wordt met bebording aangegeven.

Geef een reactie