Actueel

reageer als eerstzo 2 aug 2020

Vrijwilligers gezocht voor Hospice De Patio

DORDRECHT – Het Spectrum Hospice De Patio zoekt nieuwe vrijwilligers. Zij zijn een onmisbare schakel in de zorg voor degenen die er verblijven. De mensen in Hospice De Patio verkeren in hun laatste levensfase. De vrijwilligers zorgen voor persoonlijke aandacht en voor een comfortabel verblijf. Ze voeren allerlei hand-en spandiensten uit, serveren maaltijden, schenken koffie en thee en maken, indien gewenst, een praatje.

Zorgervaring is niet nodig. Alles wat je als vrijwilliger gaat doen, kun je leren. De medische zorg verleent het Team Hospice. Vrijwilligers draaien, voornamelijk in duo, eenmaal per week een dienst van 4 uur, eenmaal per maand een dag in het weekend en eenmaal per jaar een feestdag.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de vrijwilligersvacature op de website van Het Spectrum voor een kennismakingsgesprek. Voordat vrijwilligers aan de slag gaan, volgen ze een introductiecursus en lopen enkele keren met een andere vrijwilliger mee om het werk te leren. Het is tevens mogelijk allerlei passende scholing, workshops en cursussen te volgen.

Geef een antwoord