PAPENDRECHT – Papendrecht is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken. In de halve finale kwam DSO met een 2-1 overwinning uit de bus en bezegelde daarmee de degradatie van Papendrecht.

Zoals vaker dit seizoen ontbrak het bij de Papendrechters aan scorend vermogen en vooral aan fortuin. Zo kwam DSO al na 1 minuut spelen met enig geluk op voorsprong. Uit een vrije trap op het middenveld werd de bal door de lange Jeffrey Aarts voor het doel gekopt waarna Michael van Rooijen de bal beroerde en die tot zijn verbijstering in eigen doel zag belanden. Dit was ook het enige wapenfeit van DSO in de eerste helft. Voor de rest kwam Roy Rijntjes alleen in de problemen toen Cees Baars de bal verkeerd beoordeelde en zijn kopbal op de lat eindigde.

Kansen

Wel waren er kansen voor Papendrecht. Uit een corner tikte Lorenzo van Wijk de bal in maar zag zijn inzit met een snelle reactie van DSO-doelman Sven Holsheimer gekeerd. Een door George Tomas de Brito slim genomen vrije trap eindigde in een scherpe voorzet maar helaas niemand kon intikken. Vlak voor rust kreeg Papendrecht nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Jim Ruiz zond de bal richting linker bovenhoek maar ook hier wist de DSO-doelman met een katachtige reactie de bal over de lat te tikken.

Slimme Steekpass

De tweede helft begon voortvarend. Al in de eerste minuut was er de inzet van Juninho van Ree maar de uitstekend keepende Holsheimer wenste niet te capituleren. Dat moest hij vier minuten later wel. Na een slimme steekpass van Tomas de Brito op Job van der Werff werd de bal voorgezet en Van Wijk schoot de gelijkmaker binnen. Papendrecht behield het betere van het spel maar slaagde er niet in de DSO-muur te slechten. Bovendien begonnen de krachten bij een aantal spelers af te nemen.

DSO-muur

Vlak voor de broodnodige wissels kwam de bal bij de vrijstaande DSO-invaller Timo Reinhardt en hij nam de tijd om Rijntjes met een slimme lob te passeren. De resterende 20 minuten heeft Papendrecht er alles aan gedaan alsnog de gelijkmaker te forceren maar stuitte telkens op een DSO-muur. In de laatste vier minuten waren er toch nog twee mogelijkheden, beide voor Van Wijk. De eerste eindigde op de lat, de tweede op de paal. Over het ontbreken van geluk gesproken.

Mineur

Papendrecht sluit het seizoen af in mineur. Voor de winterstop ging het voortvarend maar na de winterstop kwam de klad erin. De kille cijfers wijzen uit dat het voetballend wel goed zit, verdedigend sterk maar een ruime onvoldoende voor het scorend vermogen en bij voetbal gaat het juist om de doelpunten. Enkele spelers vertrekken, een aantal spelers komt. Eerst vakantie en daarna weer bouwen voor het nieuwe seizoen in de tweede klasse.
Papendrecht 1: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Tomas de Brito (Bravenboer), Saffignani (Drenthe), Tilroe (Luciano) Van Wijk, Van Ree (Kamerling).