Actueel

reageer als eerstma 1 okt 2018

Waardevolle tips voor startende ondernemers

DORDRECHT – Veel ondernemers met een jong bedrijf worstelen de eerste jaren om hun plek te vinden. Met als gevolg dat velen vroegtijdig afhaakt. Dat is niet alleen sneu. Het is ook niet goed voor de economie. Ondernemersvereniging Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden, de zeven Drechtstedengemeenten en de Rabobanken Drechtsteden en Merwestroom organiseren op maandag 8 oktober een informatieavond, waarop startende ondernemers tips krijgen om hun bedrijf meer te laten floreren. Er zijn enkele specialisten als spreker en er is een informatiemarkt. De toegang is gratis.

“Als ondernemersvereniging gericht op jonge bedrijven zien en horen we die pijnpunten”, zegt Harry Eskes, voorzitter van Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden. “In gesprek met accountmanagers van de gemeenten in de Drechtsteden ontstond het plan voor een speciale avond met als thema zichtbaarheid. Inclusief enkele goede sprekers. Dit is nu op 8 oktober, op één van onze maandelijkse avonden. Ook de Rabobank Drechtsteden en de Rabobank Merwestroom, beide onze partner, steunen ons. Daarom is de toegang gratis, maar moet men zich wel even aanmelden.”

Jouwjongebedrijf.nl

Speciaal voor de gelegenheid is een aparte URL in het leven geroepen: www.jouwjongebedrijf.nl. Eskes: “We zochten tijdens de opzet naar een zo logisch mogelijke ‘digitale toegangspoort’; ook om je aan te melden. Met een website onder deze logische naam, kunnen we de komende jaren vaker iets organiseren. Als vereniging willen wij jonge bedrijven helpen. Dus zijn we actief met bijeenkomsten. Voor toekomstige grote activiteiten hopen we dat de partners van nu en nieuwe partijen hiervoor warmlopen. Aan ons zal het niet liggen. Zulke kennisbijeenkomsten zijn altijd nuttig voor ondernemers.”

De avond wordt op 8 oktober van 19.00 tot 22.30 uur georganiseerd bij de Rabobank aan de Wilgenbos in Dordrecht.

Harry Eskes. (Foto: Anke Bot)

Geef een reactie