DORDRECHT – Tijdens grondwerkzaamheden aan de Planetenlaan brak gisteren tot tweemaal toe een ondergrondse hoofdwaterleiding met als gevolg dat de weg vanaf de hoek met de Plutolaan tot de overgang naar de Venuslaan blank stond. Voor de stadsbus, vrachtwagens en gewone auto’s lastig maar voor fietsers en voetgangers nog meer. Wie niet uitkeek kreeg een nat pak door passerende voertuigen die met normale snelheid door het kolkende water reden. (Foto’s: Eveline van de Lagemaat)

Veel fietsers en voetgangers hebben toch al moeite om bij de ingang van het winkelcentrum te komen. Aan de Planentenlaanzijde nemen veel automobilisten een stevig ‘aanloopje’ om het parkeerdek op te kunnen rijden. Ze vergeten daarbij soms dat hier ook nog voetgangers en fietsers passeren. Na een brief van Sterrenburger Lorenzo Filemon aan de gemeente, heeft wethouder Rik van der Linden toegezegd een extra verkeersbord te plaatsen die automobilisten attendeert op het langzame verkeer. Het bord moet helpen de nieuwe op- en afrit veiliger te maken. Lees woensdag meer in Dordt Centraal hoe de gemeente volgende jaar de straat gaat herinrichten.

Trappen

Aan de andere zijde (Galileïlaan) is het wegdek van de expeditiestraat verdiept om genoeg hoogte te creëren voor de lossende vrachtwagens. Daardoor zijn er trapjes ontstaan die voetgangers, die vanaf het Dalmeyerplein komen, moeten nemen om het centrum binnen te gaan. Het is een route die juist veel ouderen, die in De Sterrenlanden wonen, nemen voor hun dagelijkse boodschappen. Lees meer over de ervaringen van bezoekers van het Winkelcentrum Sterrenburg in de Thuis in Sterrenburg, die binnenkort uitkomt.