Actueel

reageer als eerstdi 23 nov 2021

Waterspeelpark bij Scouting Panoord geopend

ZWIJNDRECHT – Het heeft even geduurd maar zaterdag was het zover. Wethouder Jacqueline van Dongen opende officieel het Waterspeelpark op Scouting Panoord. Het bijzondere van het Waterspeelpark is dat het een dubbele functie heeft. Want naast het feit dat het een leuke plek is om te spelen is het ook ingericht als waterberging. Het geheel is gerealiseerd dankzij de bijdrage van meerdere sponsoren en aangelegd door de vrijwilligers van Scouting Panoord.

Drie jaar geleden was wethouder Jacqueline van Dongen ook al van de partij. Zij gaf toen het startsein voor de aanleg van het Waterspeelpark met de belofte er ook bij te zijn als het geopend zou worden. Daarna is er heel veel werk verricht door de vrijwilligers. Want het Waterspeelpark behelst veel meer dan alleen een plek om te spelen. Het begon eigenlijk met het idee om een waterberging aan te leggen voor de opvang van het regenwater. Uit milieuoverwegingen is het namelijk beter om dit apart af te vangen dan in het reguliere riool te laten lopen. Ook neemt bij een flinke regenbui dankzij een waterberging de druk op het riool af. Door een mooie plas aan te leggen zou dit water apart opgevangen kunnen worden. Dat had nogal wat voeten in de aarde. Immers het betekende niet alleen het graven van een plas, maar ook een dubbel riool, waarbij het regenwater apart richting de plas zou worden afgevoerd. Ook was er het nodige werk aan het omleggen van de begroeiing en het verzorgen van de juiste vergunningen.

Spelen en ontdekken
Daarnaast is en blijft het een terrein voor de jeugdleden van Panoord en andere jonge bezoekers. En dus was vanaf het begin duidelijk dat ook aan die behoefte moest worden voldaan. En dat is zeker gelukt. Met de aanleg van twee steigers, een glijbaan, een blotevoetenpad, een strandje, rotsblokken om over te steken en zelfs een heus schip is het voor de kinderen een geweldige plek geworden, waar ze onder toezicht lekker kunnen spelen. En oogt het dus als een echte plek om te spelen en te ontdekken. Je zou bijna vergeten dat het een waterberging is. Na de opening door de wethouder gingen de jeugdleden meteen een rondje maken. Gezien hun reacties zullen zij nog veelvuldig gebruik gaan maken van het Waterspeelpark.

Geef een antwoord