Actueel

reageer als eerstwo 12 jun 2019

Website wijst weg naar de juiste voorzieningen

DORDRECHT – Een bijdrage in de schoolkosten, gratis tweedehandskleding, leuke dingen doen, andere mensen ontmoeten, hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan. In Dordrecht zijn heel wat voorzieningen die ondersteunend zijn voor mensen die met weinig geld moeten rondkomen, maar je moet ze wel kunnen vinden. Daarom is het aanbod nu gebundeld op de website GeldenzoDordt.nl.

De site is een initiatief van de gemeente Dordrecht en Sociaal Wijkteam Dordrecht. Bij het wijkteam kunnen inwoners terecht met diverse vragen over inkomen, werk, gezin, relatie, opvoeding, wonen, zorg en gezondheid. “Wij zijn goed op de hoogte van alle voorzieningen die er in Dordrecht zijn. Wij hebben onze partners aangeschreven voor input op de website”, vertelt Christine van ’t Hoenderdaal van Sociaal Wijkteam Dordrecht. De website is vrijdag officieel gelanceerd. De eerste positieve reacties zijn binnen, net als de eerste verzoekjes om ook op de website vermeld te worden. “Het is zeker de bedoeling om de website nog verder aan te vullen. Er staat al veel op, maar er is zeker nog meer.” De komende tijd wordt GeldenzoDordt.nl. onder de aandacht gebracht via onder meer sociale media. Zo is er een promotiefilmpje dat in ieder geval via de gemeente en het sociaal wijkteam gecommuniceerd zal worden. Ook met flyers en posters op verschillende punten worden inwoners op de hoogte gebracht van het bestaan.

Overzicht
Het aanbod op de website is divers en geschikt voor jong en oud. Wethouder Peter Heijkoop lanceerde het platform bij het Vogelnest, een wijkinitiatief in de Vogelbuurt waar inwoners terecht kunnen voor een goede bak koffie, samen koken of bijvoorbeeld zelf een kledingstuk repareren. Heijkoop: “Het Vogelnest is één van de vele mooie voorzieningen in Dordrecht waar mensen voor een klein bedrag of kosteloos terecht kunnen. Maar vaak weten we onvoldoende van elkaar wat we precies doen, waardoor de Dordtenaren met een kleine portemonnee niet meer weten welke regelingen en voorzieningen er allemaal voor hen zijn. Met GeldenzoDordt.nl willen we hier overzicht in aanbrengen en de vele voorzieningen die Dordrecht rijk is dichter bij de mensen brengen die het echt nodig hebben.”

Geef een reactie