DORDRECHT – Helaas…dit jaar weer geen Avondvierdaagse. Waarom bedenken we niet een kleinschalig alternatief voor de buurt en school?, bedachten Mariëlle Greven en Fieneke Lotgerink uit Dubbeldam. Dat werd de ‘home-editie’, die afgelopen week met veel plezier werd gelopen door vijftien kinderen en drie volwassenen.  

Dinsdag werd de eerste etappe gelopen richting Stadspolders, via station Stadspolders over de Stadspolderring, tussendoor naar het Koeienveld en via het fietspad langs de Recklinghausenweg terug naar de startlocatie in de Laurierstraat in Dubbeldam. Woensdag legden ze ondanks de hitte toch een route van 6 kilometer af door de polder.

Donderdag vertrokken de kinderen gekleed in oranje shirts weer om 19.00 uur. Nu over de Haaswijkweg West, waar eerst even werd geposeerd bij ‘het leukste Oranjehuis van Dubbeldam’, onder het viaduct van de N3 door, de Twintighoevenweg in richting het Laantje van Dordwijk. Na de Dubbelsteynlaan West, de parkeerplaats bij Plus ’t Lam over, waar om de hoek aan de Damstraat een verrassing stond te wachten. De tuinslang van de bewoners op nummer 7 lag al uitgerold en het waterfeest kon beginnen. De kinderen zongen liedjes en hadden heel veel lol met elkaar. En vrijdag werd al weer de laatste route door Dubbeldam afgelegd. “De kinderen hebben het superleuk gehad met elkaar, maar hopen dat er volgend jaar weer op de normale manier gelopen kan worden”, aldus één van de moeders.