DORDRECHT – Op 5 oktober gaan de nieuwe op- en afrit bij DistriPark op de parallelbaan van de A16, de rotonde en de wegen op het nieuwe bedrijventerrein open. De Aquamarijnweg is vanaf Dordtse Kil III doorgetrokken over het DistriPark en sluit aan de zuidkant aan op de nieuwe rotonde van de Rijksstraatweg en de op- en afrit A16.(Foto: Thymen Stolk)

Willemsdorp en bedrijventerrein DistriPark Dordrecht zijn na de opening vanuit richting Rotterdam direct bereikbaar via de nieuwe afrit van de A16 en vanuit Willemsdorp en DistriPark Dordrecht kan verkeer via de oprit A16 richting Breda rijden. Verkeer richting Dordrecht en Rotterdam moet tot het einde van het jaar nog via de nieuwe Aquamarijnweg en de aansluiting A16/N3 rijden.

Wanneer de fietsbrug naast het Beerpolderviaduct klaar is, eind dit jaar, kan ook de op- en afrit aan de oostkant van de A16 open voor verkeer en zijn alle nieuwe routes open. Fietsers kunnen dan namelijk veilig over de aparte fietsbrug fietsen, los van het auto- en vrachtverkeer.