Actueel

reageer als eerstvr 28 feb 2020

Werk aan Wantijbrug ligt op schema

DORDRECHT – Het werk aan de Wantijbrug ligt volgens Rijkswaterstaat op schema. De brug in de N3 sloot op zondagavond 19 januari voor autoverkeer. Automobilisten die van de A16 naar de A15 en andersom willen moeten via de rijkswegen om Dordrecht heen rijden. Als alles volgens planning blijft gaan, zal de brug op vrijdag 2 april weer in gebruik genomen worden. (Foto’s: Eveline van de Lagemaat)

Voorlichter Hanneke Derksen van Rijkswaterstaat: “Er valt niet veel te zien van de werkzaamheden. Deze spelen zich voornamelijk in de basculekelder af. Er moet een gat gemaakt worden om spullen de kelder in te brengen, die verstevigd zal worden. Dat gat is nog niet klaar maar ik verwacht wel dat op 2 april het gat weer gedicht zal zijn zodat de brug open kan. Met het gat in de basculemuur is de brug te zwak voor het autoverkeer.”

Meegevallen

De coördinator bereikbaarheid van de gemeente, Vincent Willemsen: “De overlast die we verwachtten rondom de afsluiting is ons tot nu toe meegevallen. Veel mensen, die niet in Dordrecht hoeven te zijn, kiezen gelukkig de omrijdroute over de rijkswegen. Alleen op het moment dat er daar opstoppingen zijn, door bijvoorbeeld een ongeval, zijn momenten waarop het verkeer op omleidingswegen in de stad volstromen. Routeplanners laten automobilisten zien welke route het snelste is en daar handelen ze meestal naar.”

N3

De gemeente heeft wekelijks met Rijkswaterstaat overleg over de werkzaamheden, de voortgang en de bereikbaarheid. Volgens Derksen gaat de N3 na 2 april weer helemaal open voor alle verkeer. Voor de renovatie van de weg hoeft deze niet voor de helft afgesloten te worden zoals eerst werd gedacht.

Op de helft-acties

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 maart kunnen reizigers gratis heen en weer reizen met lijn 23 van de waterbus van en naar de Staart. Ze kunnen die week ook gratis gebruik maken van de fietsen en e-bikes in de fietshubs rond de Wantijbrug. Meer info: https://www.n3werkzaamheden.nl/1587894.aspx?t=Gratis+reizen+met+Waterbus+lijn+23+naar+De+Staart. Op dinsdag 3 maart zijn de werkzaamheden aan de brug over de helft. ‘Veel mensen stappen na de vakantie weer massaal op de fiets. Dat willen we graag stimuleren!’, meldt Rijkswaterstaat. ‘Ter aanmoediging deelt de Fietsersbond daarom samen met de Verkeersonderneming ’s ochtends weer krentenbollen uit aan de passerende fietsers’.

 

 

Geef een reactie