Actueel

reageer als eerstdo 23 sep 2021

Wethouders met bakfiets de straat op

ZWIJNDRECHT – Wethouders Jos Huizinga, Jacqueline van Dongen en Ronald de Meij zijn afgelopen week drie maal met een bakfiets de wijk Noord ingetrokken om daar mensen te bevragen hoe zij de toekomst van hun wijk zien.  (Foto’s: Thymen Stolk)

De gemeente heeft grootse stedenbouwkundige plannen. In het Zwijndrechtse deel van de Spoorzone, Diztrikt genoemd, worden nieuwe en meer woningen gebouwd. Van het Rijk krijgt Zwijndrecht 4,7 miljoen euro voor de ontwikkeling van het Stationskwartier waar 912 woningen gebouwd zullen worden in een groen-stedelijke omgeving. Ook de wijken Noord en Walburg worden het komende decennium aangepakt. Volgens Miriam Bode, programmamanager Diztrikt, gaan de plannen niet alleen om nieuwbouw. “Naast het aanpakken van de bebouwing willen we inventariseren wat er verder nodig is in deze woonwijken. In het gebied Noord gaan we daarom in gesprek met de bewoners, ondernemers en bezoekers van de wijk.”

Met bakfiets straat op

“We zijn afgelopen week met een bakfiets de wijk in gegaan en hebben mensen op straat geïnterviewd. De wensen, die zijn geuit gaan we meenemen in het masterplan. Dat masterplan hebben wij ambtelijk voorbereid, maar gaan we verder uitwerken als we alle input, ook van professionele partijen, hebben verzameld. Op 13 oktober zal het gepresenteerd worden waarna de bewoners opnieuw hun mening op het plan gevraagd wordt.”

Bewoners van Noord krijgen huis-aan-huis een brief waarin ze worden uitgenodigd voor de inspraakavond op 13 oktober over het masterplan voor hun wijk. Waar de bewonersavond plaats gaat vinden, maakt de gemeente later bekend want dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Aanmelden kan tot 6 oktober. Voor meer informatie over de stedenbouwkundige plannen van de gemeente: www.diztrikt.nu.

Lees woensdag meer over de stedenbouwkundige plannen van Zwijndrecht in Dordt Centraal

 

 

 

Geef een antwoord