Actueel

reageer als eerstvr 8 nov 2019

Wie wordt de Stadsprins(es) van 2019-2020?

DORDRECHT – Het nieuwe carnavalsseizoen gaat dit weekend van start! De Dordtse Carnavalsstichting de Merwekrabbers zullen zaterdag 9 november de nieuwe Stadsprins(es) voor 2019-2020 installeren en op zondag 10 november zal duidelijk worden wie Prins Krabberik wordt.

Het feest start zaterdag om 20.30 uur in de Businessclub van FC Dordrecht. De Merweboertjes, dameskapel Rataplan en Bar Gebeure zullen optreden. De Afzakkers zullen de installatie muzikaal ondersteunen. “Eerst zullen de opper, raad en hofdames naar voren komen en om 23.11 uur zal de Stadsprins(es) geïnstalleerd worden. Een wethouder van de gemeente Dordrecht zal bij de installatie aanwezig zijn”, vertelt Ton Sörensen van de Merwekrabbers. De dag erna, zondag 10 november, gaat het feest om 14.00 uur verder en zal Prins Krabberik samen met zijn jeugdopper, jeugdprinses, narretje, raad en dansmariekes worden geïnstalleerd. Blaaskappelen Rataplan en de jeugd Bende van Ellende zullen optreden. De toegang voor beide dagen is 3 euro.

Carnaval

Het carnavalsweekend wordt volgend jaar gehouden van 21 tot 25 februari. “Op zaterdag 22 februari vindt de sleuteloverdracht weer plaats bij het stadhuis en is er een optocht die vertrekt vanaf het Energiehuis. De sfeer is altijd goed en delen van de stad zijn afgeladen met mensen”, zegt Ton Sörensen.

Motto

Voor het nieuwe seizoen hebben de Merwekrabbers gekozen voor het motto ‘In Ooi en Ramsgat gaan we tot 800 jaar terug in de tijd’. In 2020 wordt gevierd dat Dordrecht 800 jaar stadsrechten heeft en het motto sluit daarom mooi aan.

Activiteiten

De Merwekrabbers organiseren voor het carnavalsweekend van start gaat al verschillende activiteiten. Zo zal er weer een revue tour gehouden worden. “Begin januari gaan we langs verzorgingstehuizen in Dordrecht om de bewoners een leuke avond te bezorgen. Dit doen we met onder andere muziek, dans en sketches”, aldus Ton Sörensen.

Wie op de hoogte wil blijven van het carnavalsnieuws van de Merwekrabbers kan een kijkje nemen op de Facebookpagina van de carnavalsvereniging.

Foto: Vorig jaar werd Henk Visser de 34stePrins Krabbejanus (Archieffoto: Thymen Stolk)

Geef een reactie