Actueel

reageer als eerstwo 31 mrt 2021

Wij voor de Jeugd: na het huiswerk een voetbaltraining

DORDRECHT – Eerst onder begeleiding huiswerk maken en dan het veld op voor een voetbaltraining. Het kan vanaf volgende week bij SC EMMA. Speler Cyriel Venloo is initiatiefnemer van Wij voor de Jeugd waarbij diverse partijen de handen ineen hebben geslagen om kinderen vanaf 5 jaar te helpen met hun huiswerk én lekker aan het bewegen te krijgen. Twee vliegen in één klap dus. Cyriel is er blij mee. “Ik vind dat er door kinderen veel te weinig wordt gesport. Soms komt dat omdat ze teveel huiswerk hebben of omdat zij vanuit huis geen hulp hebben bij het maken van hun huiswerk. Zo is eigenlijk het idee voor Wij voor de Jeugd ontstaan.”

Cyriel liep een medewerker van R-Newt tegen het lijf en deed zijn plan uit de doeken. “Hij heeft vervolgens gekeken wat het jongerenwerk kon betekenen. Daarnaast ben ik overal gewoon binnengelopen, heb contact gezocht om te kijken wat andere partijen van het idee vonden.” Dat bleek heel positief. Naast SC EMMA en R-Newt is ook Het Vogelnest (in de Vogelbuurt), het Servicebureau Onderwijs & Cultuur, Dordt Sport en de gemeente Dordrecht bij het initiatief betrokken. Het eindresultaat van de bundeling: op maandag en donderdag van 16.00 tot 17.30 uur vindt er bij de sportclub huiswerkbegeleiding plaats en daarna van 18.00 tot 19.00 uur een voetbaltraining.
De SC EMMA-speler heeft grootse plannen met Wij voor de Jeugd. “Wellicht dat jongeren er hun stage kunnen gaan lopen. Het hoofddoel is om het in ieder geval structureel te maken én uit te breiden naar andere verenigingen. Het zou daarom fijn zijn als ook bedrijven zich aansluiten.” Wij voor de Jeugd is voor kinderen vanaf 5 jaar tot en met jong volwassenen. “Het geeft niet als de leeftijden uiteen lopen. De oudere kinderen kunnen dan weer mooi de jongere kinderen helpen.” Het initiatief is deze week via social media gelanceerd. Er zijn vervolgens al de nodige aanmeldingen binnengekomen. De huiswerkbegeleiding wordt verzorgd door Het Vogelnest. Sportcoaches verzorgen de voetbaltrainingen. In de vakanties wil Wij voor de Jeugd de kinderen gratis kennis laten maken met muziek, dans, theater of beeldende kunst (workshop naar keuze).

Ook meedoen? Dan moet je je inschrijven als lid van voetbalclub SC EMMA. R-Newt kan je (indien nodig) ondersteunen bij de aanvraag om het lidmaatschap financieel mogelijk te maken (door middel van een DordtPas-aanvraag). Inschrijven kan via [email protected] of bel naar tel. 06-15104939. SC EMMA is gevestigd aan het Halmaheiraplein 8.

Geef een reactie