Actueel

reageer als eerstvr 29 okt 2021

Wijk voor Wijk apetrots op inzamelactie

DORDRECHT – Deze week is de eerste tot de rand toe gevulde container met oude cartridges, mobiele telefoons en laptops opgehaald bij Wijk voor Wijk aan de Savornin Lohmanweg in Crabbehof. De opbrengst hiervan is voor Stichting AAP. Het initiatief hiervoor komt van Henk van Kints, medewerker bij Wijk voor Wijk. “Behalve van klussen, hou ik ook erg van dieren. Bovendien is het duurzaam en dat past goed bij Wijk voor Wijk.”     

De tot inzamelbox omgetoverde 120 litercontainer stond een paar maanden geleden voor het eerst bij een Opruimdag in de wijk Crabbehof. De opbrengst was vanaf het eerste moment indrukwekkend. Er volgden meer opruimdagen en publiciteit in de wijk. Buurtbewoners komen inmiddels spontaan langs met hun oude beeldschermen, cartridges en versleten mobieltjes.

Sociale onderneming
Wijk voor Wijk is een sociale onderneming. De medewerkers doen praktische werkzaamheden in de wijk waaronder het opruimen van zwerfafval. Oude meubels of andere spullen die nog goed zijn gaan mee naar de werkplaats voor ‘upcycling’. Dit is ook de plek waar Henk vier dagen per week te vinden is. Na twee herseninfarcten werd hij afgekeurd voor zijn werk in de metaal. Maar de hele dag alleen thuis op de bank zitten? Niks voor Henk. Ondanks de sporen die de infarcten hebben nagelaten, waaronder geen zicht met het rechteroog en minder kracht rechts, kan hij bij Wijk voor Wijk doen waar hij van houdt: werken in de werkplaats en timmerklussen.

Vast inzamelpunt
Wie nog oude cartridges, tablets, mobieltjes of beeldschermen heeft, kan deze afgeven bij Wijk voor Wijk, De Savornin Lohmanweg 21. Het inzamelen voor AAP gaat gewoon verder. Kijk voor meer informatie op www.wijkvoorwijk.nl

 

Geef een antwoord