Actueel

reageer als eerstza 27 feb 2021

Wijnhuis gaat voor wereldrecord met virtuele voorjaarsproeverij

DORDRECHT – “Corona of niet; je smaakpupillen moet je blijven prikkelen”, vindt Frank Kila van Wijnhuis 167 in Dordrecht. En dus startte hij vorig jaar april met een virtuele wijnproeverij. Bijna een jaar verder zijn ‘de grote virtuele proeverijen’, gepresenteerd door wijnkenners ErnstJan Overduin en Antoin Peeters, uitgegroeid tot een begrip in de regio en daarbuiten. Tijdens de voorjaarsproeverij op 19 maart wil Frank een vermelding krijgen van de ‘International World Records Organisation’ door de grootste virtuele wijnproeverij wereldwijd te organiseren. 

“Met slechts dertig deelnemers hielden we vorig jaar april een try-out van dit compleet nieuwe concept en maar goed ook, want het licht en geluid lieten nogal wat te wensen over”, vertelt Frank. Maar de toon was gezet en de sfeer weergaloos. Nu, 22 proeverijen verder, waarvan zo’n acht grote degustaties rondom feestdagen en landenthema’s, heeft Frank zijn virtuele proeverij naar een ongekend hoog niveau getild. De Valentijnsproeverij in februari kon rekenen op 360 deelnemers en als het aan Frank ligt, wordt dat aantal voor het record in maart ruim overschreden.

Proef de lente

Het voorjaar in je glas. Op 19 maart presenteert het duo Peeters & Overduin via een livestream zijn favoriete voorjaarswijnen. De virtuele Voorjaarsproeverij bestaat uit een goed gevuld proefpakket met maar liefst acht verschillende wijnen en een fles mousserende wijn om mee te beginnen of om mee af te sluiten. Wijnkenners Peeters & Overduin zorgen voor een aanvullend programma met, naast praktische informatie over de smaakbeleving, veel interactie met de deelnemers. Niet te ingewikkeld, maar wel verrassend én bijzonder informatief voor elke wijnliefhebber ongeacht het smaakniveau. Frank: “We hebben allemaal behoefte aan gezelligheid en genieten. Nu de reguliere proeverijen niet door kunnen gaan, is dit een mooi alternatief.”

Avondvullend

Deelnemers ontvangen een proefpakket voor twee personen, inclusief toelichting op de wijnen en inloggegevens voor de online proeverij. Zij kunnen rekenen op een avondvullend programma met als afsluiting de pubquiz waarmee ook nog eens mooie prijzen te winnen zijn. Als het aan Frank Kila ligt, wordt deze editie er een voor in de boeken. In 2016 sleepte Frank Kila al een wereldrecord in de wacht met de langste tafel van lege wijnflessen. De grote virtuele Voorjaarsproeverij vindt plaats op 19 maart, aanvang 20.30 uur, kosten: 59,50 euro voor twee personen. Aanmelden per mail: [email protected] of per telefoon 06-1264783. Meer informatie: www.wijnhuis167.nl.

 

Geef een antwoord