Actueel

reageer als eerstwo 16 sep 2020

Wisselingen in fractie CDA Dordrecht

DORDRECHT – Na een periode van 2,5 jaar als raadslid neemt de CDA-fractie afscheid van Mafalda Weerts. Zij verhuist met haar partner naar België, waardoor een raadslidmaatschap in de Dordtse raad er niet meer in zit. “Het was voor mij een voorrecht om CDA-raadslid te mogen zijn in onze geweldige stad Dordrecht. Het raadslidmaatschap vond ik boeiend, mede door de gedreven en collegiale band die we als CDA-fractie onderling hadden en de intensieve contacten met de inwoners”, zegt zij er zelf over.

Weerts heeft zich met name ingezet voor de cultuurnota, tegen de leegstand van het V&D-pand, de ondermijnende criminaliteit en het verbeteren van de spoorveiligheid. Zij zal worden opgevolgd door Frank Chapel, die al een tijdje met de fractie meedraait als commissielid. Frank is getrouwd met Janine en heeft twee meiden van 7 en 9 jaar. Hij werkt in de retail. Samen met zeer ervaren raadslid Theo Oostenrijk zet hij zich in voor het waarmaken van de energietransitie en de enorme bouwopgave die onze stad heeft. Chapel: “Vooral het verduurzamen van woningen van mensen die het geld daarvoor niet zomaar op de plank hebben liggen, heeft mijn aandacht. Hoe kunnen we het voor hen mogelijk maken hun huis toekomstproof te maken.” Daarnaast heeft Chapel een groot hart voor de sport.

Tenslotte wordt de fractie aangevuld met nieuw commissielid Jan van Dam Timmers (27). Hij kwam voor de liefde naar Dordt en woont met zijn vrouw in Krispijn. In het dagelijks leven werkt hij als arts-onderzoeker/promovendus in het Leids Universiteit Medisch Centrum. In de Dordtse politiek zal hij zich richten op zorg en cultuur. Verenigingen en vrijwilligers hebben zijn hart. “Verenigingen zijn plaatsen waar vaak met veel vrijwilligers de samenleving mooier wordt gemaakt. Met hen is heel veel sport, zorg, plezier en aandacht mogelijk”, zegt hij.

Chapel en Van Dam Timmers worden in de raadsvergadering van 22 september beëdigd.

Geef een antwoord