PAPENDRECHT – Presentator Robert Stam, ofwel Rob de Leeuw, ontvangt zondag 6 maart Wolter Kroes en John West in de radiostudio van Wij Houden Het Hollands. De zangers komen natuurlijk praten over hun nieuwe single ‘Zeker niet de laatste’, maar zullen door Robert over nog heel wat meer zaken bevraagd worden.

Als het om Hollandse muziek gaat, weet de presentator van de hoed en de rand. Interviews bereidt hij daarom zeker niet tot in de detail voor. “Of eigenlijk helemaal niet. Ik houd van spontane gesprekken”, vertelt hij. “Maar wat ik in ieder geval ga vragen is hoe zij dit moment ervaren, het leven ‘na corona’ weer oppakken en waar ze nog meer mee bezig zijn.” Het is niet voor het eerst dat de zangers een bezoek brengen aan het radioprogramma. Wolter Kroes nam in 2018 nog plaats in de studio. “En John West een jaar of zes, zeven geleden.”

Wij Houden Het Hollands bestaat al ruim dertig jaar en heeft heel wat bekende artiesten ontvangen. In de special Thuis in Papendrecht van december is een uitgebreid interview te vinden met Robert Stam. Deze special is terug te lezen op www.dordtcentraal.nl (onder ‘Lees specials online’). Kroes en West zijn er zondag tussen 13.00 en 14.00 uur. In verband met corona wordt al enige tijd vanuit de studio in Zwijndrecht uitgezonden. Binnenkort is dat weer in Papendrecht. Wij Houden Het Hollands wordt elke zondag tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden op Papendrecht FM, Merweradio (Sliedrecht), ATOS Radio (Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam) en RTV Ridderkerk. Meer informatie via de Facebookpagina Wij Houden het Hollands en www.wijhoudenhethollands.nl.