Actueel

reageer als eerstdi 24 jul 2018

Woning na vondst hennepkwekerij drie maanden gesloten

DORDRECHT – De burgemeester van Dordrecht heeft een woning aan de Keplerweg voor drie maanden gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen. Het pand wordt gesloten van dinsdag 24 juli tot dinsdag 23 oktober 2018.

Tijdens een controle in mei trof de politie een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over meerdere ruimten. De gehele kwekerij met 270 hennepplanten is direct geruimd. Bovendien is twee kilogram gedroogde hennep aangetroffen.

Aanvankelijk wilde de burgemeester de woning al in juni sluiten. Omdat de eigenaar naar de rechtbank stapte, is de sluiting uitgesteld. Nu de rechter het verzoek van de eigenaar heeft afgewezen, gaat de sluiting alsnog door. 

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand. Dat is nu het geval: vanwege de omvang van de kwekerij, het professionele karakter, het feit dat de woning onbewoond was en de aanwijzingen dat er eerdere oogsten waren, wordt het pand voor drie maanden gesloten. Daarnaast is sprake van diefstal van elektriciteit.De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

 

 

Geef een reactie