Actueel

reageer als eerstdo 30 jul 2020

Zeilkamp is groot succes

DORDRECHT – Veel mensen blijven deze zomer, door het coronavirus en de getroffen maatregelen, thuis of vullen hun vakantie anders in dan vooraf bedacht. Dat zette de zeilafdeling van de KDR&ZV aan het denken. Zij bedacht enkele weken geleden om een dag-zeilkamp te organiseren. Het bleek een schot in de roos. In deze eerste zonnige vakantieweek leerde een groep van elf enthousiaste kinderen van 8-12 jaar zeilen op het Spaarbekken.

‘De kinderen krijgen zeilles in een Optimist. Dit is een hele stabiele zeilboot voor de jonge zeilers. Ze leren ook op- en aftuigen en krijgen theorieles. Tijdens de teamspellen leren de kinderen heel goed samenwerken in een boot. Zo moeten zij bijvoorbeeld zoveel mogelijk badeendjes uit het water oppikken. Dit zorgt voor veel mooie, lachwekkende en zeer leerzame momenten. De kinderen genieten zichtbaar en voelen zich steeds vrijer op het water. Want vertrouwen krijgen in jezelf en in je boot is heel belangrijk tijdens het zeilen.’

Het kamp is georganiseerd door de zeilafdeling van de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging. De deelnemers aan het zeilkamp die nog geen lid zijn mogen de rest van het zeilseizoen meedoen in de wekelijkse zeillessen. Meer informatie over de zeilvereniging is te vinden op www.kdrzv.nl/zeilen/.

Geef een reactie