Actueel

reageer als eerstdo 28 mei 2020

Zeven bewoners positief bij derde testronde Parkhuis

DORDRECHT – Bij de derde wekelijkse testronde van Het Parkhuis, die dinsdag plaatsvond, is bij 7 van de 77 geteste bewoners het coronavirus geconstateerd. Totaal is nu bij 115 bewoners het virus vastgesteld. Deze zeven bewoners zijn verhuisd naar de eerste etage van de hoofdlocatie in Dubbeldam, waar alleen bewoners met het coronavirus worden verzorgd en begeleid. Over zeven dagen worden opnieuw alle bewoners bij wie geen COVID-19 is vastgesteld getest. ‘We zien bij iedere testronde duidelijk een daling in het absolute aantal positieve testuitslagen, maar ook in het percentage besmettingen op het totaalaantal afgenomen testen per ronde. Dit geeft vertrouwen dat de genomen maatregelen ons naar een beheersbare situatie brengen’, meldt Het Parkhuis. (Foto: Thymen Stolk)

Sinds op 30 april de eerste besmetting binnen het Parkhuis werd vastgesteld zijn tot nu toe 23 bewoners met het coronavirus overleden. Om controle te krijgen over de verspreiding van het coronavirus binnen de hoofdlocatie van het Parkhuis is een breed programma van testen gestart, waarbij bewoners om de zeven dagen getest worden. Tussentijds worden bewoners met klachten direct getest. Daarnaast zijn bewoners met het coronavirus gescheiden van de bewoners zonder besmetting.

Bezoek
Er wordt gewerkt aan het mogelijk maken van bezoek op de locaties waar geen corona-besmetting is vastgesteld. Hiervoor is extra personele capaciteit nodig. Capaciteit die Het Parkhuis op dit moment niet heeft, door de druk op de bezetting van de hoofdlocatie. ‘We begrijpen dat familie zo snel mogelijk bij hun naaste op bezoek wil en ook wij kijken ernaar uit weer familie te mogen ontvangen. We moeten dit echter op een veilige manier kunnen organiseren en hebben daarvoor nog iets meer tijd nodig. Zo gauw bezoek mogelijk is, worden de vertegenwoordigers hierover geïnformeerd’, aldus de zorgorganisatie. ‘We blijven u op de hoogte houden van de ontwikkelingen op de hoofdlocatie en de andere locaties. We zetten de eerder ingezette maatregelen door en blijven individuele bewoners testen bij de kleinste aanleiding daartoe, om zo de uitbraak van het virus onder controle te krijgen. Wij leven mee met alle families die onder deze omstandigheden afscheid hebben moeten nemen van hun naaste. Ook op onze medewerkers hebben deze overlijdens grote impact’.

 

Geef een reactie