Actueel

reageer als eerstma 19 aug 2019

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen. (Foto’s: Thymen Stolk)

Op de Zomerschool krijgen kinderen extra ondersteuning op het gebied van woordenschat onderwijs, taal en rekenen. In de middag is er ruimte voor een programma waarbij sport, muziek en creatieve lessen worden aangeboden in samenwerking met Hattrick, ToBe, Leerorkest, Doe ff Gezond, Groen doet Goed en Stichting Voorlezen. Daarnaast is er aandacht voor thema’s als gezonde voeding en duurzaamheid. Naast de gemeente Dordrecht ondersteunt een aantal bedrijven het initiatief. De Zomerschool wordt verder mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van vrijwilligers.

Zes besturen, zeven locaties

De opening van de Zomerschool, waarbij zes schoolbesturen (H3O, Scholen van Oranje, SKOBA, Dordtse Schoolvereniging, IKRA en OPOD) samenwerken, vond maandagochtend plaats bij basisschool De Satelliet in Sterrenburg. De opening werd verzorgd door de voorzitter van Stichting Zomerschool, Niek Barendrecht, met medewerking van Mad Science. Een ‘mad professor’ zorgde voor een spectaculaire opening. In het kader van de Zomerschool wordt op zeven locaties verspreid over de stad les gegeven. Naast De Satelliet zijn dat School Vest (Centrum), de Prinses Julianaschool (Krispijn), De Griffioen (Stadspolders), De Regenboog (Staart), de John F. Kennedyschool (Wielwijk) en Don Bosco in Crabbehof.

Geef een reactie