Actueel

1 reactiedo 11 okt 2018

Zwijndrecht hijst regenboogvlag

ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht doet vandaag mee aan de jaarlijkse, landelijke Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI) openlijk voor hun seksuele voorkeuren uitkomen: het uit de kast komen, oftewel de ‘coming out’. Wethouder Jolanda de Witte heeft vanochtend de regenboogvlag bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein gehesen.

In Zwijndrecht telt iedereen mee, benadrukt wethouder De Witte. “We zien dat het nodig is om aandacht te blijven vragen voor de acceptatie en emancipatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Dat gaat helaas nog altijd niet automatisch. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan en durft te zijn.”

 

Eén reactie op “Zwijndrecht hijst regenboogvlag”

  1. Frans de Wit schreef:

    Vind de bedoeling geweldig hoor, maar nog steeds zijn we niet gelijk, als iedereen maar in zijn eigen hokje wordt neergezet, van die is dit en die is dat, snap je? Zo blijven deze mensen met een aanduiding stempel beplakt.

Geef een reactie