Amateurvoetbal

reageer als eerstdi 11 jan 2022

KNVB: komend weekend nog geen amateurcompetitie

DORDRECHT – De KNVB heeft besloten dat tot en met vrijdag 21 januari alle competitiewedstrijden in het amateurvoetbal komen te vervallen vanwege de huidige coronamaatregelen. Het gaat om zowel het veld- als het zaalvoetbal. Komende vrijdag maakt het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekend.

Achter de schermen wordt aan verschillende scenario’s gewerkt voor het vervolg van de competitie, meldt de voetbalbond, die hoopt dat de 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland snel weer meer mogelijkheden krijgen om hun sport te beoefenen.

Sinds deze week zijn de buitensportmogelijkheden enigszins verruimd voor jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in groepsverband van 05.00 tot 20.00 uur samen trainen. Vanaf 18 jaar is dat nog 17.00 uur, op anderhalve meter afstand en met maximaal twee personen, exclusief trainer.

Alle sporthallen zijn in ieder geval tot en met 14 januari gesloten. De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.

Geef een antwoord