Amateurvoetbal

reageer als eerstdo 8 mrt 2018

Voetbalprogramma 10 en 11 maart

DORDRECHT – In de eerste klasse B van het amateurvoetbal krijgt de nummer zeven, Heerjansdam, zaterdagmiddag op eigen veld bezoek van koploper en dit seizoen ongenaakbare SC Feyenoord. Oranje Wit verwelkomt op sportcomplex Stadspolders de rode lantaarndrager Bruse Boys. VVGZ reist af naar Krimpen aan den IJssel waar de uitbeurt bij DCV wacht.

In 2F spreekt de Papendrechtse  stadsderby tussen de respectievelijke nummers acht en zeven,  Drechtstreek en Papendrecht in het oog. Pelikaan, als zesde gerangschikt, moet toch weinig te duchten gaan krijgen van het zich in de kelder van deze klasse bevindende Hardinxveld.

In 3B geldt voor de nummer drie Wieldrecht dat adel verplicht met hekkensluiter ZSC’62 als opponent. In de derde klasse C gaat gedeeld koploper EBOH het gevecht aan met Vuren. Het Zwijndrechtse Groote Lindt, op een keurige vierde positie, is gastheer van Ameide. DFC krijgt nummer drie De Zwerver op bezoek. In de vierde klasse C komt alleen GSC/ODS in actie en is gekoppeld aan DOSKO.

In het zondagvoetbal staat in 3D de Dordtse kraker tussen RCD en Dubbeldam op de rol. De Reeweg Oost, de thuisbasis van RCD, is het toneel van deze onvervalste Dordtse stadsderby. Dubbeldam staat derde in het algemeen klassement, terwijl RCD zich zesde weet. Overigens dreigt RCD een straf van drie puntenaftrek en een geldboete, omdat afgelopen zondag niet is uitgeweken naar het kunstgrasveld voor de thuisontmoeting met Virtus nadat het onbespeelbare hoofdveld werd afgekeurd.

In 4C speelt SC Emma de uitwedstrijd bij Dussense Boys. Bij SC Emma ontbreekt de aan zijn enkelbanden geblesseerde Randy van Eden. De pechvogel staat geruime tijd noodgedwongen aan de kant.Staartploeg OMC moet voor de punten gaan en krijgt te maken met het stugge Boeimeer als tegenstander.

In de vijfde klasse B kennen beide Dordtse vertegenwoordigers een uitwedstrijd. GSCODS gaat zich meten met De Schutters, terwijl de zebra’s van SSW op verplaatsing gaan bij Rimboe.

 

Zaterdag  10 maart

Derde Divisie A:

ASWH-Spijkenisse

1e  klasse B:

Heerjansdam-SC Feyenoord

Oranje Wit-Bruse Boys

DCV-VVGZ

2e klasse F:

Hardinxveld-Pelikaan

Drechtstreek-Papendrecht

3e klasse B:

ZSC’62-Wieldrecht

3e  klasse C:

Leerdam Sport-ZBC’97

EBOH-Vuren

IFC-ASperen

DFC-De Zwerver

Groote Lindt-Ameide

4e klasse C:

GSCODS-DOSKO

 

Zondag 11 maart

Hoofdklasse B:

IFC-Halsteren

3e klasse D:

RCD-Dubbeldam

4e klasse C:

Dussense Boys-SC Emma

OMC-Boeimeer

5e klasse B:

Rimboe-SSW

De Schutters-GSC/ODS

Geef een reactie