DORDRECHT – Deze week staat de wedstrijd DFC – ZBC’97 centraal in de rubriek Wedstrijd van de Week. Op de Reeweg wordt om 14.30 uur afgetrapt.

DFC is de competitie matig begonnen met een 3-1 nederlaag bij Groot-Ammers. De ploeg van trainer Danny Slegers zal zich dus willen revancheren tegen de Zwijndrechtse opponent. ZBC ’97 kende een veel betere start. Op eigen veld werd met maar liefst 5-2 gewonnen van buurman Grote Lindt. “Wij verrasten Grote Lindt door met spits Rayaon Koeiman te starten. Rayson, die makkelijk scoort, was belangrijk met zijn drie goals”, blikt ZBC’97-trainer Robert Mohan terug op de overwinning. “DFC ken ik door en door, omdat ik daar een verleden heb als trainer. Het is voor mij altijd prettig om daar terug te komen. Vorig seizoen pakten wij vier punten van ze. In Dordrecht wonnen we en thuis speelden we gelijk. Tegen mijn spelers heb ik gezegd dat de eerste wedstrijden cruciaal zijn voor het verdere verloop van de competitie. Pak je daarin veel punten, dan creëer je rust. Wij mikken op de plaatsen vier tot en met zes van de eindrangschikking. Dan speel je nacompetitie voor promotie. Dat is heel wat leuker als de nacompetitie voor degradatie die we afgelopen seizoen speelden. Die verliep gelukkig positief voor ons.”

Zaterdag leden we een terechte nederlaag. Wij dachten even de punten op te halen maar zo werkt dat niet”, begint DFC-trainer Danny Slegers. “ZBC’97 heeft een goed elftal met veel ervaring. De ploeg heeft zich vooral in de voorhoede goed versterkt. Het wordt een zware dobber, maar ik neem aan dat wij ons willen revancheren voor de zeperd van afgelopen. Misschien dat GSC/ODS kan verrassen, maar verder zie ik niet veel klasseverschil in deze derde klasse. Er zitten niet echt zwakke ploegen bij. John van de Broek en Max Hartendorp zijn beiden gestopt. Dat zijn twee kopsterke centrale verdedigers. Leroy Rubio Rijsdijk is lager gaan spelen. Die drie missen we wel. We hebben er ook spelers bij, waardoor we in de breedte sterker zijn. Nu moeten we nog beter op elkaar ingespeeld raken.”