DORDRECHT – Voor de meeste regioclubs in het verschijningsgebied zit het seizoen er na het pinksterweekend op. Komende zondag spelen Emma en FC Dordrecht amateurs hun laatste competitiewedstrijd. Op tweede Pinksterdag wordt op Sportpark Reeland om 14.30 uur afgetrapt. Sportief is het op voetbalgebied in Dordrecht en Zwijndrecht een mager jaar geweest. Alleen Wieldrecht is zeker van nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. GSC/ODS zaterdag heeft ook nog een kans zich daarvoor te kwalificeren, terwijl Dubbeldam zaterdag nog alle zeilen bij moet zetten om niet direct naar de vierde klasse te zakken. De degradatie-nacompetitie is het hoogst haalbare na de matige resultaten van de laatste weken. Alle andere verenigingen in het verschijningsgebied van deze krant maken een pas op de plaats. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

Zo ook Emma en de amateurs van FC Dordrecht. Beide clubs prolongeren hun verblijf in de derde klasse zondag. Voor FC Dordrecht amateurs-trainer Michael Witman zijn resultaten van ondergeschikt belang. “Nadat we hoorden dat we niet meer konden degraderen, zijn we verder gegaan met jongens die graag willen. We hebben een moeilijk jaar gehad met een matige trainingsopkomst van een deel van de groep en gasten die haantjesgedrag vertoonden. Van die spelers hebben we afscheid genomen. Ik heb nog nooit zoveel jonge jongens laten debuteren. Afgelopen zondag stonden er drie jongens in het elftal die dit seizoen in het eerste hebben gekeept. Uniek, denk ik. Eelco Jansen is weer terug en stond in de goal, Janno Teuling wilde ook wel voetballen en stond in de spits. Hassan Elmard die de laatste weken onder de lat stond, speelde als centrale verdediger.”

Emma-trainer Roy de Bruin hoopt vooral op een mooie afsluiting van het seizoen. “We kunnen de hoogst genoteerde Dordtse club in de derde klasse worden. Bij de spelers leeft dat meer dan bij mij, al wil ik altijd winnen. De blik bij ons is bij mij al op volgend seizoen gericht. Wij trainen zondagochtend nog een tijdje. Dat is ook belangrijk voor nieuwe jongens om te acclimatiseren en vanuit de huidige groep willen spelers dat ook. Wat is nou leuker om als het lekker weer is te blijven voetballen?”

Voetbalprogramma

 

Zaterdag 4 juni

Tweede Divisie:

Kozakken Boys-ASWH

1B:

Xerxes-Papendrecht

Oranje Wit-Nieuw-Lekkerland

Kloetinge-Heerjansdam

2D:

Pelikaan-CION

2E:

VVGZ-MZC

2F:

EBOH-Roda Boys

Drechtsteek-Wieldrecht

3C:

Streefkerk-DFC

VVAC-Dubbeldam

3D:

Zwervers-Groote Lindt

4E:

IFC-ZBC’97

SSW-Herovina

Unitas-GSC/ODS

 

Maandag 6 juni

3B:

Be Ready-RCD

Charlois-GSC/ODS

Emma-FC Dordrecht am,

Slikkerveer-Dubbeldam

5A:

SSW-Schutters