DORDRECHT – Komende zondag staat op sportcomplex Stadspolders de stadsderby GSC/ODS – Emma op het programma. Aftrap: 14.30 uur. Voor de beide middenmoters in de derde klasse B staat alleen de sportieve eer nog op het spel. Emma staat staat met 33 punten op de zevende stek, direct gevolgd door GSC/ODS, dat twee punten minder heeft. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

Emma-trainer Roy de Bruin kan zich de thuiswedstrijd tegen GSC/ODS nog goed herinneren. “Wij wonnen met 1-0 in de openingswedstrijd van het seizoen. Het was een erg rommelige wedstrijd die we ook zomaar hadden kunnen verliezen. Wij doen het niet goed in derby’s. We hebben er wel een paar gewonnen, maar het ging altijd moeizaam. Ik kan er de vinger niet echt op leggen waar dat aan ligt. Sportief zitten we niet in de beste fase. We zijn nu al nadrukkelijk bezig met volgend seizoen. Willem Beuk en Michael Steenbakker komen terug naar ons van Spijkenisse en Dubbeldam. Beuk heeft bij Spijkenisse in de hoofdklasse gespeeld. Dat is echt een versterking en ook Steenbakker gaat ons beter maken. Er vertrekt niemand, dus dat is ook positief. De selectie wordt breder en dat is hard nodig. Onze ambitie is om sportief nog wel stappen omhoog te maken. We hebben het ploegen die bovenin meedraaien moeilijk gemaakt dit seizoen. Met een paar jongens erbij kunnen we echt meedoen om promotie.”

Trainer Mo Duzgun van GSC/ODS baalt vooral van het gebrek aan belang van de derby. “Inmiddels gaat die wedstrijd nergens meer om. Het voelt waardeloos dat de KNVB de derde periode heeft geschrapt, omdat HOV uit de competitie gegaan is. Van de laatste zes wedstrijden wonnen we er vijf. Als die periode nog wel had bestaan, hadden we een goede kans gemaakt die te winnen. Wij houden hier een slecht gevoel aan over. We hebben nog wel beroep aangetekend, maar dat bleek zinloos te zijn. In een derby komt er altijd wat los bij ons en als we winnen gaan we over Emma heen in de ranglijst. Wij missen zondag nogal wat spelers, maar ik ga ervan uit dat we ons goed gaan presenteren.”