ZWIJNDRECHT – Zaterdag ontvangt VVGZ in de tweede klasse F koploper Sparta in Zwijndrecht. Er wordt op Sportpark Noordpark om 15.00 uur afgetrapt.

VVGZ verloor afgelopen zaterdag met 2-1 bij de nummer twee op de ranglijst Nieuwerkerk. Sparta deed het een stuk beter met een 3-2 overwinning op stadgenoot Neptunus/Schiebroek. VVGZ staat op de vierde plek op de ranglijst met negen punten achterstand op de amateurs van Sparta. VVGZ heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper. Fop Gouman, die na vier seizoenen afscheid neemt en zijn trainersloopbaan voortzet bij Nieuw-Lekkerland denkt dat zijn ploeg niet kansloos is tegen de koploper. Over zijn keuze om weg te gaan is de ervaren trainer helder: “Uiteindelijk moet je een beslissing nemen of je met elkaar verder gaat. Ik heb dat besluit bewust vroeg genomen, mede om de club de tijd te geven om een opvolger te vinden.”

Gouman wil goed afscheid nemen bij VVGZ. “Wij willen zo lang mogelijk bovenin meedraaien. Met het spelersmateriaal dat we hebben, moet dat ook kunnen. Tegen Nieuwerkerk hadden wij het betere van het spel, maar zij waren wat uitgekookter en profiteerden van onze foutjes. VVGZ wil natuurlijk naar de eerste klasse, maar promoveren is niet zo makkelijk in deze hele sterke afdeling. We zitten nog niet op de helft van de competitie, dus er is nog van alles mogelijk. Wij willen naar boven kijken, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ook de plekken die moeten vrezen voor degradatie nog dichtbij zijn. Ons droomdoel is meedoen aan de nacompetitie. Ik noem dat niet voor niets een droomdoel, alles moet meezitten om dat te bereiken. Als wij blijven laten zien wat we tot nu toe laten zien is dat niet onmogelijk. Thuis spelen op natuurgras zie ik wel als een voordeel. Sparta heeft een goede ploeg die niet voor niets bovenaan staat. Wij maken stappen en zijn nog volop in ontwikkeling en dat is positief. De wedstrijd in Rotterdam, die we met 3-0 verloren, was de eerste competitiewedstrijd. Ook toen waren we zeker voor rust niet de mindere.”