DORDRECHT – Vandaag staat in de tweede klasse H de stadsderby Wieldrecht-EBOH op de wedstrijdkalender. Aan de Smitsweg wordt om 14.30 uur afgetrapt.

De thuisploeg wisselt goede resultaten af met matige en staat met zeven punten uit vijf wedstrijden in de middenmoot. Wieldrecht heeft wel de eerder gestopte razendsnelle aanvoerder Mark van Agteren terug. Afgelopen zaterdag was hij met zijn drie doelpunten in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd bij Altena de grote man. EBOH hield aan de topper tegen medekoploper Papendrecht een puntje over. Aan de Schenkeldijk werd niet gescoord. EBOH is nu in de competitie en beker al tien wedstrijden zonder nederlaag en is samen met Papendrecht gedeeld koploper. Wieldrecht-aanvoerder is Mo Salman die tot zijn achtentwintigste bij EBOH voetbalde. Hij kijkt ernaar uit om tegen zijn oude club te voetballen. “Het zijn altijd bijzondere wedstrijden tegen EBOH. We zijn aan elkaar gewaagd, zij hebben nu de goede vorm, maar dat zegt me niet zoveel. De ambitie voor ons moet zijn meedoen met de top. We hebben een aantal nieuwe spelers en dan duurt het even voordat het een ingespeeld geheel vormt. De kwaliteiten zijn er zeker, het duurt echter even voordat automatismen erin komen. Maar we gaan wekelijks vooruit. Wij moeten een goede serie neerzetten om op de ranglijst te stijgen. Voor wat mij zelf betreft heb ik het idee dat ik ondanks mijn 33 jaar nog wel een paar jaar meekan”, denkt de ervaren verdediger over zijn toekomst.

“Ik verwacht drie punten want wij zijn de sterkste ploeg van Dordt”, meent EBOH-aanvoerder Noël Goossens. “Dat zelfvertrouwen is er, we zijn voor niemand bang. Wij hebben allemaal ploegen gehad die in het linker rijtje staan en doen voor geen enkele ploeg onder. We zijn nu negen wedstrijden ongeslagen en die reeks willen we uitbreiden. Ik speel hier met mijn maatjes, we zijn echt een vriendenteam en heb het uitstekend naar mijn zin. We gaan ook iedere week met zo’n beetje heel de ploeg op stap. Wij moeten uitstralen dat we er staan en dat er tegen ons niks te halen vond.”

Voetbalprogramma

Zaterdag 5 november

Derde Divisie

Sportlust’46 – ASWH

Zuid I 1D

Nivo Sport – Oranje Wit

Zuid I 2e Klasse H

VV Papendrecht – VV Heukelum

Wieldrecht – EBOH

Zuid I 3e Klasse C

IFC – Vv Zwaluwe

VV Oud Beijerland – DFC

ZBC’97 – Groote Lindt

Zuid I 3e Klasse D

Dilettant – VV Drechtstreek

Zuid I 4e Klasse D

GSC/ODS – VV SSW

VV Dubbeldam (zat)  – DVVC

West 2 1e Klasse F

SVOD’22 –  VV Heerjansdam

West 2 2e Klasse F

VV Pelikaan – VVGZ

 

Zondag 6 november

Zuid I 3e Klasse B

VV Bavel – VV Dubbeldam (zon)

SC EMMA – GSC/ODS (zon)

SV Reeshof – RKSV RCD

VV Waspik – FC Dordrecht Amateurs