Andere wijken

reageer als eerstdo 9 jan 2014

Ambulancedienst verder als BV

REGIO – Met ingang van 1 januari valt de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, en niet meer onder de Dienst Gezondheid & Jeugd. Het gaat voornamelijk om een bestuurlijke wijziging. Voor de medewerkers van de ambulancedienst verandert er weinig. De wijziging past in het doel om zoveel mogelijk regionale hulpdiensten te scharen onder de bestuurlijke vlag van de veiligheidsregio.

De Ambulancedienst ZHZ gaat verder als een zelfstandige BV die bestuurlijke verantwoording aflegt aan de veiligheidsregio. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan veranderingen. Zo is in november de nieuwe werkwijze Directe Inzet Ambulances (DIA) ingevoerd. Dit houdt in dat er zodra er zekerheid is over de locatie een het incident ambulances voortaan meteen gaan rijden, waardoor ze sneller ter plaatse zullen zijn. Verder opent de ambulancedienst eind februari een gloednieuw trainingscentrum aan de Wieldrechtseweg in Dordrecht en is er een nieuw logo ontwikkeld.

De Ambulancedienst ZHZ is een van de 25 Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV) in Nederland en bestaat uit een ambulancedienst en een meldkamer. Bij de dienst van ZHZ werken circa 135 medewerkers, verspreid over zes ambulanceposten in  Dordrecht, Gorinchem, Klaaswaal, Meerkerk, Papendrecht en Zwijndrecht.

Geef een reactie