reageer als eerstwo 19 jun 2019

“Mijn bek viel open van verbazing”

“Stuurman aan wal”

De lonen moeten omhoog, bedrijven moeten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, de bazen van vroeger lieten hun personeel – in tegenstelling tot de huidige CEO’s – meedelen in vette bedrijfswinsten. Drie kreten waar je op zich nog wel begrip voor op kunt brengen. Ze kwamen dit weekend echter uit de mond van niemand minder dan de minister-president. Heeft Meneer Mark zich bekeerd? Feit is dat mijn bek open viel van verbazing.
Al enkele jaren hoor ik deze man verkondigen dat ‘de mensen’ (ik weet nooit precies wie er bedoeld worden) de economische vooruitgang ook in hun portemonnee terug gaan zien. Daar komt bitter weinig van terecht en volgens Meneer Mark is dat de schuld van al die gierige bedrijven en graaiende baasjes, die alleen zichzelf (en aandeelhouders) verrijken. Juist voor hen verlaagt Meneer Mark de vennootschapsbelasting. Een beloning voor slecht gedrag dus.
De lonen zijn overigens de laatste jaren gemiddeld drie procent gestegen. Dat ‘de mensen’ daar niks aan over hielden komt omdat diezelfde Meneer Mark met zijn Haagse bende allerlei lasten fors verhoogde. Op lokaal niveau doen politici daar ook vrolijk aan mee. Maar dat ‘de mensen’ het niet beter krijgen is dus allemaal de schuld van het bedrijfsleven. Wie gaf trouwens de bedrijven de kans om mensen uit te buiten met flex-contracten en meer van dat fraais?
Wie verhoogde het BTW-tarief van 6 naar 9 procent? Dat maakt vooral eerste levensbehoeftes duurder. Mevrouw Carola, lid van een andere partij maar dezelfde roversbende, roept als minister dat het eten nog te goedkoop is. Zijn ze totaal mesjokke aan het worden daar in Den Haag? Als Meneer Mark niet de geschiedenis in wil als hypocriet, dan houdt hij op met wijzen naar anderen en neemt hij zelf verantwoordelijkheid.
Ons land zwemt momenteel in het geld. Dat betekent niet dat je er mee hoeft te gaan smijten, maar er is ruimte te vinden om datgene te doen waardoor u en ik (en al die andere mensen) echt wat méér te makken krijgen. Verlaag de inkomstenbelasting. Er was een tijd dat de VVD bij uitstek de partij voor lagere lasten en belastingen was. Tot nu toe merken vooral die stoute bedrijven daar wat van. Hoe ongeloofwaardig kan je zijn?

Kronkelaar

Geef een reactie