DORDRECHT – Volgende maand, specifieker op zaterdag 28 mei, vindt het eerste Internationale Barbershop Ontmoetings Festival plaats in Dordrecht, kortweg BOF. Het motto: BOFjijeven. Jarenlang werd dit festival in Den Bosch gehouden, maar nu organiseert ‘Korenstad’ Dordrecht het. Een jaar lang is een kerngroep van vier leden van het Dordtse barbershopkoor Route Sixteen (foto) met dirigente Marlous Luiten intensief bezig geweest met de voorbereidingen voor dit grootse muzikale evenement. Zo’n ruim 700 deelnemers uit binnen- en buitenland hebben zich al aangemeld.

Het format van de BOF is dusdanig dat de hele zaterdagmiddag 28 mei vanaf 12.30 tot en met 16.30 uur overal in het centrum koren en kwartetten te zien én te horen zijn op diverse binnen- en buitenlocaties. Om de barbershop onder de jeugd te promoten doet ook het Holland Harmony Youth Chorus mee en zijn er speciaal voor deze BOF ook twee moderne nummers voor de sing-a-long gearrangeerd, ‘Als ik je weer zie’ van Thomas Acda, Paul de Munnink, Maan en Tyfoon en ‘Kings & Queens’ van Ava Max.

Buiten

De buitenlocaties van deze middag zijn de Pottenkade, Visbrug, Lange IJzerenbrug, Scheffersplein, aanlegsteiger Voorstraat tussen nr. 317 en 319 en de Statenschool. Grotere koren staan in de tuin van het Dordrechts Museum en de Kloostertuin. Het Arend Maartenshof en de Statenplaats zijn speciaal voor de kwartetten.

Binnen

Wie het iets te druk vindt en rustig wil luisteren op sfeervolle binnenlocaties kan terecht in de Grote Kerk, Trinitatiskapel, Augustijnenkerk, Den Witte Haen, Bluebirds in The Backyart, Het Magazijn en de bibliotheek aan de Groenmarkt. Om 17.00 uur is de sing-a-long op het Beverwijcksplein. Alle koren en kwartetten en hopelijk ook Dordtenaren en bezoekers van buiten de stad vormen een groot koor om dit korenfestival op gepaste wijze af te sluiten.