Cultuur

reageer als eerstvr 16 okt 2020

Blauw bij byBranderhorst

DORDRECHT – Tot en met zondag 1 november is bij byBranderhorst een nieuwe expositie te zien. ‘If I don’t have red, I use blue’, een quote van Pablo Picasso is gekozen als titel voor de expositie. Het verwijst naar de blauwe verzameling werken en producten die te zien zijn bij byBranderhorst.

Kunstenaar Arno Coenen exposeert met borden met zeer gedetailleerde tekeningen in Delfts blauwe stijl, gemaakt met een BIC-pen. Zijn tegels op het skatepark op Zeeburgereiland in Amsterdam en zijn bijdrage aan de Rotterdamse Markthal zijn bekende werken. Van zijn borden zijn ook originele tekeningen te zien en te koop. Ook de in Dordrecht werkende kunstenaar Larisa Sjoerds laat werk zien. Samen met Jolanda Branderhorst werkte zij het idee voor de expositie uit. De blikken kevers, die tijdens de expositie te bezichtigen zijn, werden gemaakt door straatjutter en assemblagekunstenaar Sandra Westgeest. Gerard de Bruyne is inmiddels vaste gast bij byBranderhorst. Van zijn hand een aantal nieuwe schilderwerken. Een mooie aanvulling zijn de blauwe porseleinen juweeltjes van Karin van Paassen. Het blauwe behang van Anna Surie is het resultaat van een eerste samenwerking tussen deze kunstenaar en Jolanda Branderhorst. En ook het tafeltextiel van Lucia Grodzicka, refererend aan moderne kunststromingen van rond 1920, krijgt een ereplaats in de blauwe verzameling. Voor wie geen genoeg kan krijgen van het blauw zijn er ook nog fijne porseleinen bekertjes te zien van Inge Becka, piepers in blauw en wit van Wil van Blokland, tafelkleden van Rob Walters en houtsnijwerk van Eric Feteris.

Locatie

Bij byBranderhorst is gevestigd aan Voorstraat 199. Op www.bybranderhorst.com is meer informatie te vinden, waaronder de openingstijden. Controleer ook of reserveren nodig is.

Geef een antwoord