Cultuur

reageer als eerstvr 5 apr 2019

Concert voor ukkiepukkies

DORDRECHT – In het Benevia Muziekcentrum aan de Spirea wordt zaterdag 6 april voor de zesde keer het Concert voor Ukkepuk gehouden. Een muzikale belevenis voor kinderen van 0 tot 12 jaar, uitgevoerd door de jeugdorkesten van de Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest; Phil Starterzz, Phil Kidzz en Phil Young in samenwerking met ToBe cultuurcentrum en SDK kinderopvang.

Muziek kan al vanaf jonge leeftijd een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Zo luisteren baby’s en peuters langer naar zang dan naar gesproken taal en lijken ze al vroeg melodieën te kunnen herkennen. Daarnaast is zang en muziek niet alleen leuk om naar te luisteren, het kan kinderen ook helpen rustig te worden of te troosten bij verdriet. Het luisteren en deelnemen aan muziek stimuleert de creativiteit en fantasie. To Be biedt kinderen dan ook graag de mogelijkheid om zich muzikaal te kunnen ontwikkelen. Tijdens het concert voor Ukkepuk kunnen kinderen niet alleen naar mooie muziek luisteren, maar ook op een interactieve manier kennis maken met muziek en ritme. Uiteraard mag er lekker meegezongen worden. Op deze manier kunnen ook de jongste kinderen op hun eigen niveau beleven wat muziek allemaal voor moois kan brengen.

Het concert wordt twee keer uitgevoerd. De eerste voorstelling begint om 10.30 uur, de tweede om 13.00 uur. Kinderen van 0 tot 4 jaar mogen gratis meedoen. Kinderen van 5 tot 12 jaar betalen 2,50 en kinderen van 12 jaar en ouder (en papa’s, mama’s, oma’s en opa’s, tantes en ooms) betalen 5 euro.

 

 

 

 

Geef een reactie