DORDRECHT – Xing Rocks! is een Dordts koor dat overwegend stevige rock en zelfs wat metal in zijn repertoire heeft. Het timmert inmiddels al zo’n zeventien jaar stevig aan de weg en is nu op zoek naar wat versterking in de lage tonen. (Foto: Rob van den Brink) 

“Er zijn maar weinig echt rockkoren in Nederland zoals wij”, zegt dirigent/coach Jan Plomp. “We zijn begonnen met wat meer popmuziek en dat heb ik langzaam weten te kneden tot wat meer progressieve rock en stevige metal.” Plomps enthousiasme en positieve energie hebben hun effect op de optredens van Xing Rocks! En dat zijn er inmiddels aardig wat geweest. Van volle zalen in Bibelot tot festivals als Big Rivers. In 2017 heeft Xing Rocks! zelfs de halve finale van Holland’s Got Talent bereikt.

Muse en Metallica

Iedereen is welkom bij de groep. Noten kunnen lezen is geen must, aanleg hebben voor zang natuurlijk wel. De groep komt elke woensdagavond bij elkaar om te repeteren, maar ook om bij te kletsen en samen te lachen. “Wij hebben een ontzettend gezellige groep, maar daarnaast veel ambitie om iets moois neer te zetten”, zegt koorlid Wessel Reintke. Voor de ambities is het koor op zoek naar mannen om de lage tonen te versterken. “Om nummers van Muse, Foo Fighters en Metallica echt eer aan te doen hebben we simpelweg meer stemmen met ballen nodig bij Xing Rocks!”, aldus Jan Plomp.

Xing mee

Xing Rocks! repeteert elke woensdag van 20.00 tot 22.15 uur aan de Zuidendijk 211A. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om vrijblijvend een keer mee te kijken of auditie te doen. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via de website.