Cultuur

reageer als eerstdi 30 jun 2020

Eerste concert in de Popcentrale

DORDRECHT – Sinds lange tijd was er afgelopen zaterdag weer livemuziek in de Popcentrale. De spacerockband Stone Golem speelde drie uitverkochte sets, waarvan één akoestische, voor een publiek van zestien personen per set. Om binnen de richtlijnen te kunnen ‘opereren’ stond de band verdeeld in vakken op het podium en zongen de zangers achter een spatscherm. ‘Waar het publiek normaal gesproken staat te springen en te headbangen waren ze nu aangewezen op stoeltjes. Hoewel dat voor sommigen aanvankelijk misschien onwennig aanvoelde, bood het ook de ruimte om eens de diepte in te gaan en goed te luisteren naar de muziek en teksten’, aldus de organisatie. Stone Golem verzorgde zelf een soort brochure met extra informatie over de band.

‘Hoewel iedereen hoopt dat dit ‘nieuwe normaal’ niet voor altijd zal blijven is het wel een verfrissing om weer live te kunnen genieten van muziek. Op naar de volgende shows!’ De planning is als volgt: zaterdag 4 juli: indiepopzangeres Vera Baldé (nog zeven kaartjes over), zaterdag 18 juli: hardrockband The Empyrean (nog elf kaartjes over) en zaterdag 1 augustus: hiphop/neosoul van Kay Slice (net bevestigd).
Ook bij deze shows zijn er minimaal twee verschillende blokken waar maximaal zestien kaartjes voor te koop zijn. Kaartjes zijn 5 euro (exclusief servicekosten) en alleen online te koop via www.popcentrale.nl/programma.

Fotobijschrift: Stone Golem live (Foto: Eva de Hoog)

Geef een reactie