Cultuur

reageer als eerstza 19 okt 2019

En de Picturaprijs gaat naar….

DORDRECHT – Iedere twee jaar wordt tijdens de Salon der Leden de Picturaprijs uitgereikt. De deskundige jury bestaande uit Joyce Dinki Jacobs, Jesse van Oosten en Jannie Hommes, is afgelopen weekend bij elkaar geweest om een winnaar uit de 68 deelnemers aan deze expositie te kiezen. De winnaar krijgt een solo expositie in Pictura en gaat naar huis met een geldbedrag. Op zondag 20 oktober om 15.00 uur maakt de jury tijdens de finissage, de winnaar bekend.

De drie genomineerden voor de prijs zijn: Chung-Hsi Han, Niki Murphy en Ralf Kokke. Chung-Hsi Hans tekeningen ontstaan vanuit zijn fantasie. De atmosferische diepte in zijn ‘landschappen’, in combinatie met de perspectiefwisselingen en gradaties van abstractie, zorgen voor een dynamisch karakter. De kunstwerken van Niki Murphy ontstaan vanuit de noodzaak om de ruimte om haar heen te verstaan; door te kijken en te tekenen wordt ze deel van haar omgeving. De schilderijen van Ralf Kokke (foto) bevatten veel humor en hebben een licht cynische ondertoon, waarin de huidige samenleving wordt becommentarieerd.

Publieksprijs

Ook wordt zondag de publieksprijs uitgereikt. De bezoekers van De Salon hebben kunnen aangeven wie hun favoriet is en deze kunstenaar krijgt eveneens een prijs. Tevens wordt er uit alle deelnameformulieren van bezoekers een winnaar getrokken. Deze bezoeker wint een jaar lang een kunstlievend lidmaatschap. Pictura is op de Voorstraat 190 te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en vormt met haar rijke historie een inspirerende omgeving voor bezoekers en kunstenaars. Kunst is hier al 240 jaar van muur tot muur te bewonderen.

 

Geef een reactie