Cultuur

reageer als eerstzo 13 jun 2021

Filmclub The Movies gaat weer draaien

DORDRECHT – Nu de bioscopen weer open zijn, heeft ook Filmclub The Movies de draad weer opgepakt en vertoont op maandag 21 juni om 19.30 uur de film Le Sorelle Macaluso van regisseur Emma Dante. De filmavond is voor iedereen toegankelijk.

Vijf zussen, in leeftijd variërend van kleuter tot twintiger, wonen aan de rand van Palermo in een vervallen appartement dat uitkijkt over zee. Ze zijn arm, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Op een warme zomerdag in de populaire badplaats Mondello wordt hun fijne jeugd verstoord door een tragedie die hun leven en onderlinge relatie voorgoed verandert. De film is gebaseerd op een toneelstuk dat de regisseur zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en als hoogbejaarde dames. De soundtrack van de film bestaat onder andere uit stukken van Erik Satie en een Italiaanse rock-hit van Gianna Nannini. Vorig jaar tijdens het Filmfestival van Venetië won de film de Pasinetti Award voor Beste Film. De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen kregen de prijs voor Beste Actrice.

De filmavond in Cinema The Movies, Nieuwstraat 60-62, begint met een korte inleiding over de achtergronden van de film en het maken ervan. Kaarten (inclusief drankje) kosten 11 euro. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van 2,75. Voor Dordtpashouders is de film tijdens de Filmclub-avonden gratis. Reserveren is nodig en kan telefonisch op 078-7200777 of online. Vanwege corona-maatregelen is er plaats voor maximaal 50 bezoekers per zaal.

 

 

Geef een antwoord