Cultuur

reageer als eerstdo 28 jan 2016

Geld ophalen door djembé

DORDRECHT – De doopsgezinde gemeente Dordrecht organiseert zaterdag 30 januari een djembé workshop. De opbrengst (onder meer het deelnamebedrag) komt ten goede aan het Kindertuinenproject van stichting Crabbehoeve.

De doopsgezinde gemeente Dordrecht is vorig jaar in gesprek geraakt met Crabbehoeve en heeft het nog te realiseren project Kindertuinen van Crabbehoeve met veel enthousiasme tot jaarproject gemaakt. Er is in de tussentijd een hoop gebeurd en inmiddels heeft stichting Crabbehoeve al een bedrag van 500 euro ontvangen. Bovendien is dit bedrag nog eens verdubbeld. De kerk is zo enthousiast dat zij met deze Djembé workshop dit project nog meer wil ondersteunen.

Spelenderwijs
Het Kindertuinenproject van Crabbehoeve wordt gerealiseerd aan de achterzijde van Crabbehoeve. Er wordt een visueel aantrekkelijke tuin aangelegd waarbij de kinderen uit de wijk Crabbehof hun eigen groenten en fruit kunnen opkweken. Daaromheen worden er regelmatig projecten georganiseerd. Een paar ideeën zijn gezamenlijk koken met de kinderen met groenten en fruit uit eigen tuin, waarbij zij spelenderwijs leren wat gezond eten is. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met Doe ff gezond.

Meedoen aan de workshop kost 5 euro. De workshop wordt gegeven van 13.30 tot 15.00 uur en bij veel aanmeldingen volgt er op deze dag een tweede workshop. Graag van te voren aanmelden via de website www.dgdordrecht.doopsgezind.nl of via [email protected]. Locatie is Crabbehoeve aan de Van Karnebeekstraat2.

Geef een reactie