Cultuur

reageer als eerstwo 14 okt 2015

Gilgamesj in prèmiere

DORDRECHT – Het eeuwenoude Gilgamesj epos gaat zaterdag 17 oktober als muziektheater productie in het Energiehuis in première. Het 5000 jaar oude verhaal van twee vrienden, die op zoek gaan naar eeuwige roem en onsterfelijkheid, blijkt immer actueel. Een familievoorstelling voor oud en jong.

 

Gilgamesj.Superheld! is een nieuwe productie van Muziektheater Hollands Diep en Silbersee uitgevoerd door strijkkwartet ZAPP4 en de zangers Jussi Lehtipuu als Gilgamesj, Maciej Straburzyński als Enkidoe en Carina Vinke als Isjtar.

De fantasievolle compositie is van Oene van Geel en Jasper le Clercq, een combinatie van groove, klassiek en improvisatie. ZAPP4 is bekend om zijn spetterende podiumpresentatie. Samen met de zangers spelen en zingen zij dit avontuurlijke eeuwenoude verhaal over de zoektocht naar de bestemming van de mens. Een energieke, poëtische productie met originele deelname van aardewerken mensjes. De muzikale leiding is in handen van Romain Bischoff (Silbersee) en de regie is van Cilia Hogerzeil (Muziektheater Hollands Diep). Meer informatie via www.muziektheaterhollandsdiep.nl. Voorstellingen tot 21 november.

 

 

Geef een reactie