Actueel

reageer als eerstvr 24 sep 2021

Hanneken verhuist tijdelijk naar Grote Kerk

DORDRECHT – Het schaalmodel van Coëphere, in de volksmond Hanneken van Dordt, bedacht en gemaakt door kunstenaar Gerhard Lentink, is gisterochtend verhuisd naar de torenhal van de Grote Kerk en ’s avonds overeind gehesen. Op deze plek is het beeld tot 17 oktober te zien. (Foto’s: Thymen Stolk)

Het oorspronkelijke plan was dat de uiteindelijke twintig meter hoge versie van het beeld op de kop van de Stadswerven zou komen te staan. Dat plan gaat niet door, omdat het beeld op die plaats het radarverkeer voor de scheepvaart teveel zou verstoren. Stichting Hanneken van Dordt is nu in overleg met de kunstenaar en de gemeente op zoek naar een nieuwe locatie. Verschillende opties zijn voorbij gekomen. De meeste serieuze is vooralsnog op een sokkel in het Wantij voor de kade bij Villa Augustus, aldus de stichting. Het idee achter het initiatief was dat Hanneken middels crowdfunding door de inwoners als cadeau aan de stad werd aangeboden ter ere van 800 Jaar Stad. Dat momentum is voorbij, maar de initiatiefnemers hopen alsnog een plan B te kunnen realiseren.

Kennismaken met Hanneken kan gratis tussen 25 september en 17 oktober van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondagen van 12.00 tot 16.00 uur. Entree via de toreningang.

Geef een antwoord