DORDRECHT – Van 17 tot en met 20 november is De Staart in Dordrecht het decor van het Tij Festival. Een gratis belevingstocht langs indrukwekkende kunstwerken en lichtprojecties, aangevuld met een uitgebreid festivalprogramma. Het thema: klimaatverandering en stijgend water.

Een festival over klimaatverandering en stijgend water? Organisator Ifor Schrauwen legt uit: “In deze tijd is het nodig om mee te bewegen met het water. Soms líjkt dit onmogelijk. Daarom hebben we kunstenaars gevraagd om de toekomst op hun manier te verbeelden. Samen met hen, wetenschappers, biologen en buren onderzoeken we tijdens Tij, op een leuke manier, hoe we Dordrecht en de rest van de wereld leefbaar kunnen houden.”

Kunstwerken en lichtprojecties

Tij is een belevingstocht door de stad, geschikt voor volwassenen en kinderen. De route van een uur brengt je van historisch Dordrecht via de innovatieve Prins Clausbrug naar de moderne Staart. Onderweg maak je kennis met de verschillende waterrijke kunstwerken.

Festivalprogramma

Naast de gratis route is er nog meer te doen. Het kloppend hart van het festival is de Biesboschhal op De Staart. Dit bruisende centrum is elke festivaldag geopend. Het barst er van de activiteiten voor jong en oud. Organisator Isabel Nielen tipt: “Bespreek jouw ecologische voetafdruk met de Klimaatpsychiater, of bouw mee aan een huis dat bestand is tegen water.” Bekijk hier het volledige programma.

Op een andere manier
Wil je Tij op een andere manier beleven? Boek een bouttour en bekijk de kunstwerken vanaf het water. Of reserveer een rondleiding met een gids. Verrassende inzichten en extra festivalbeleving gegarandeerd.